NOVETATS

Parc Natural de l'Albufera: Celebra el Dia Mundial de l'Aigua en el Tancat de Mília

Parc Natural de l'Albufera: Celebra el Dia Mundial de l'Aigua en el Tancat de Mília

DESCOBREIX EL TANCAT DE MÍLIA, UN AIGUAMOLL ARTIFICIAL FONT DE BIODIVERSITAT I APRÈN COM FUNCIONA UN FILTRE VERD PER A UNA DEPURACIÓ MÉS EFICAÇ DE LES AIGÜES QUE ARRIBEN A L'ALBUFERA

l dia 22 de març se celebra el Dia Mundial de l'Aigua, una campanya de l'Organització de les Nacions Unides (ONU) per a preservar aquest recurs, un element essencial per a la vida. Enguany, el tema és "Aigües residuals, per què malgastar aigua?". Que el seu objectiu és reduir i reutilitzar les aigües residuals.

Celebra amb nosaltres aquest dia el 12 i el 26 de març amb una visita al Tancat de Mília. Es tracta d'un antic camp d'arròs que limita amb l'Albufera i que, ha sigut transformat en un aiguamoll artificial o filtre verd per a una depuració més eficaç de les aigües que arriben a la llacuna. Est forma part d'un conjunt de tres aiguamolls artificials (Tancat de la Pipa i Tancat de l'Illa són els altres dos) que existeixen en el Parc Natural de l'Albufera i que, ajuden a la regeneració de la llacuna i el seu entorn humit. Aquest tipus d'aiguamolls artificials es converteixen en reserves naturals i autèntics focus de biodiversitat, doncs augmenten la riquesa biològica de les aigües gràcies a la bona qualitat d'aquestes durant tot l'any i a la presència d'avifauna.

 

Ens desplaçarem fins al Tancat de Mília navegant des del Racó de l'Olla en un albuferenc.

 

No et perdes una gran ocasió per a conèixer l'Aiguamoll Artificial del Tancat de Mília gràcies a la col·laboració d'Acuamed i Pavagua Ambiental.

 

  • Dates: 12 i 26 de març
  • Horari: 09:30h a 13:30h aproximadament
  • Punt de trobada: 09:30h. Centre d'Interpretació Racó de l'Olla.

 

Preu del lloguer de l'embarcació per part de l'empresa certificada Marca Parcs Naturals, Visit Albufera: 7 Euros.

 

Recomanacions: roba còmoda i calçat apropiat, gorra, protecció solar, repel·lent per a mosquits, esmorzar i aigua. Edat recomanada a partir de 10 anys.

 

Avís: places limitades, inscripció prèvia necessària 96 38 68 050.