Recomanacions per a la visita

Ens trobem en un espai natural protegit. Per a contribuir a la seua conservació hem d'intentar visitar-lo en grups reduïts; fer el menor soroll possible; no eixir de les sendes delimitades; respectar els animals i les plantes; no fumar ni encendre foc; respectar les normatives forestals, i no deixar fems, residus ni empremtes del nostre pas per l'itinerari.
 
No es permet desembarcar sense el permís del personal de la reserva natural, acampar, desembarcar animals domèstics ni prendre mostres de sòl i roques.
 
Arribar a l'illa amb vaixell no implica asegurar-se la visita a terra. Hi ha una quantitat màxima de persones que poden desembarcar al dia, basada en un estudi de capacitat de càrrega. La visita és guiada, amb uns horaris determinats, i d'un màxim de 20 persones per grup. Tot això per a aconseguir l'equilibri entre la conservació d'un ecosistema fràgil, el gaudi i el coneixement de les persones i la qualitat de la visita. Els permisos per a accedir-hi es donen una vegada el grup ha arribat a la badia de l'illa Grossa. Per a l'estiu de 2012 n'hi ha un nou procediment, informa't en la secció "tauler d'anuncis" d'aquesta pàgina web.
 
Hi ha la possibilitat de concertar visites guiades a l'illa Grossa per a grups educatius o de caràcter cultural, exceptuant juliol i agost.
 
La gestió de la part marina la realitza el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí. Encara que per a nadar sota l'aigua, a pulmó, no cal cap permís. Sí que convé recordar al visitant que, malgrat el resguard que ofereix la badia de l'illa Grossa, es troba a alta mar, per la qual cosa es recomana prudència. No es poden tocar ni trepitjar els fons marins ja que estan coberts de vida.
 
Es recomana posar-se en contacte amb el Centre d'Informació de les Illes Columbretes per a qualsevol aclariment.