Notícies

Ves enrere ELS JOVES TAMBÉ PROTEGEIXEN I CUIDEN EL MEDI AMBIENT

ELS JOVES TAMBÉ PROTEGEIXEN I CUIDEN EL MEDI AMBIENT

El Parc Natural de Chera-Sot de Chera repetís camp de voluntariat ambiental per tercer any consecutiu

El Parc Natural durà a terme per tercer any consecutiu un camp de voluntariat ambiental internacional que acollirà a 25 jóvens procedents de totes les parts del món. Aquest camp de treball ha sigut possible gràcies a la cooperació entre l'IVAJ. GVA JOVE, la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi climàtic i Desenvolupament Rural i l'Ajuntament de Chera

El Parc Natural de Chera-Sot de Chera és representant de les serres d'interior de la província de València. Aquest territori és, al seu torn, el primer Parc Geològic de la Comunitat Valenciana. Un dels principals objectius del projecte, és el d'implicar la joventut en la conservació, recuperació i gestió sostenible del medi natural.

Els participants conviuran de l'1 al 15 d'agost en el municipi de Chera, on col·laboraran amb el personal del Parc Natural en activitats i labors pròpies del treball habitual de l'espai protegit. Aquestes accions consistiran en la restauració de murs de cultiu i construccions tradicionals, adequació de tolles per a la proliferació d'amfibis, fabricació i col·locació de caixes niu per aus insectívores i caixes refugi per a rates penades o adequació de sendes i itineraris.

Però a més els voluntaris, també tindran ocasió per a l'espargiment. El municipi de Chera ofereix infinites possibilitats. Podran gaudir de l'impressionant patrimoni natural, com el pantà de Buseo o el barranc de la Hoz, que el fa mereixedor de ser Parc Natural. També podran realitzar excussions i activitats nocturnes per a gaudir d'un cel únic en tota la Comunitat Valenciana, amb el menor índex de contaminació lumínica, això significa que es pot veure un elevat nombre d'estreles a simple vista. I per si això no fóra suficient, durant el temps en el qual es desenvolupa el camp de treball, els participants podran divertir-se en les excel·lents instal·lacions de la piscina municipal o visitar el museu geològic. A més en aquestes dates, se celebraran les festes patronals de Chera, això significa que podran gaudir d'un ambient festiu en la localitat, així com participar en totes les activitats que es realitzen en el poble. Des de revetlles, jocs, cercaviles, disfresses...i tots el que s'organitze en aquestes dates.