Visualització de contingut web

Insectarium virtual

PARC NATURAL DEL PENYAL D'IFAC
GALERIA D'INVERTEBRATS TERRESTRES

 

La idea d'incloure en la web del parc una galeria virtual d'invertebrats naix, al final del 2017, com un Projecte d'Informació i Comunicació dirigit tant a la ciutadania en general, com a la comunitat educativa, i a aquells col•lectius que puguen tindre un especial interés en temes de naturalesa i biodiversitat.

L'objectiu que es procura, no és sols donar a conéixer la fauna invertebrada del Penyal d'Ifac, que ja seria un fi en si mateix, sinó que a més es pretén introduir el públic en les particularitats i característiques dels distints grups, a través de l'arbre taxonòmic en què apareixen situades les espècies.

Aquest arbre taxonòmic constitueix la principal ferramenta de navegació de la pàgina, i ens permet situar cada espècie en la seua posició relativa en la classificació. Per a accedir a les fotografies de les espècies es pot fer directament, punxant en el nivell família, o es poden anar explorant les diferents categories des del nivell superior, phylum, la qual cosa ens donarà una imatge prou completa del grup en qüestió.

Les descripcions que inclou cada una de les categories es completen amb una llista dels taxons del nivell immediatament inferior, citats a la Comunitat Valenciana. Com que es tracta d'un projecte dinàmic, sense data de finalització, la incorporació de noves entrades serà constant, per la qual cosa en algun moment és possible que no apareguen part dels continguts de les entrades de forma immediata.

S'ha volgut dotar el treball del major rigor científic, és per això que s'està desenvolupant en estreta col•laboració amb experts del Banc de Dades de Biodiversitat de la Comunitat Valenciana, i és la raó per la qual, quan no hi ha hagut absoluta certesa amb la identificació d'una espècie, açò s'ha indicat amb l'abreviatura cf. (confer: confronte's amb) , o s'ha deixat el taxon a nivell de gènere (sp.).


NOMBRE DE REGISTRES ACTUALMENT: 185

Les fotografies són propietat de l'autor. Se n'autoritza l'ús per a fins no comercials si se'n cita la procedència.