octubre 2019
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Notícies del Parc

« Ves enrere

VOLAR, VIATJAR, VIURE

VOLAR, VIATJAR, VIURE

Celebració del dia mundial dels Ocells Migratoris

Amb motiu del DIA INTERNACIONAL DE LES AUS MIGRATÒRIES, en el Centre de Visitants del Parc natural del Túria es pot visitar l'exposició VOLAR, VIATJAR, VIURE, una exposició de Seo Birdlife sobre el fascinant viatge de molts ocells en la lluita per la supervivència.

 

La migració de les aus, és un fenomen que des de sempre ha encuriosit de l'ésser humà. Generació rere generació, amb l'augment del coneixement dels processos que intervenen, la curiositat es converteix en fascinació en contemplar el sorprenent d'aquests viatges, les proeses que xicotets ocells realitzen any rere any per a tornar a les seues localitats de reproducció, evitant i sortejant multitud d'amenaces i perills.

 

Són moltes les adaptacions i processos interns de les aus els que intervenen en la migració, i s'han anat ajustant com un rellotge al llarg de milers i milers d'anys. Per això, les aus migratòries són molt sensibles a les alteracions en els hàbitats i ecosistemes utilitzats durant la migració i els llocs als quals es desplacen.

 

A causa de la situació geogràfica de la Península Ibèrica, som molt afortunats de poder contemplar cada any com milions d'ocells solquen els nostres cels i utilitzen els diferents ambients de la nostra regió al llarg dels seus desplaçaments entre Àfrica i el centre i Nord d'Europa.

 

Però alhora, som responsables de protegir aquest fenomen meravellós de la naturalesa, que implica al seu torn conservar la biodiversitat, en tant que tots els hàbitats i ecosistemes juguen un paper important en algun moment del cicle vital de les aus migratòries.

 

LLOC: Centre de visitants Parc natural del Túria

DATES D'EXPOSICIÓ: de l'1 al 24 d'octubre 2019

HORARI: dilluns a diumenge de 09.00 a 14:00h

Nota: Visita lliure, no és necessari reserva prèvia.