octubre 2019
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Notícies

La migració dels aus, un viatge de plaer?

La migració dels aus, un viatge de plaer?

Moltes de les aus que podem observar al nostre país són aus migratòries, només es deixen veure per aquestes latituds en certes èpoques de l'any. Aus estivals, aus invernantes o aus de pas, totes elles viatgen milers de quilòmetres a l'any, creuant i visitant diferents països. Tenint això en ment podem comprendre que la conservació d'aquests aus no és un assumpte només local, sinó que travessa fronteres i es converteix en un desafiament a nivell global. En els seus viatges aquests aus enfronten diversos perills però un d'ells és silenciós, és creixent i cada vegada, més evident: la contaminació per plàstics.

Per a commemorar el Dia Mundial dels Aus Migratoris, des del Parc Natural del Túria us convidem a participar en una jornada oberta a tots els públics. Durant el matí del dia 26 d'octubre els companys de Seo Birdlife (Societat Espanyola d'Ornitologia), en la seua xarrada "La migració de les aus un viatge de plaer?, ens parlaran de les espècies d'aus migratoris d'Espanya, de la problemàtica de la seua conservació i molt especialment del creixent de la contaminació per plàstics que pateix el planeta i com aquesta contaminació està afectant molt negativament les aus.

A més, durant la jornada, de forma amena i didàctica aprendrem una de les tècniques d'estudi essencials en l'ornitologia (estudi dels aus), l'anellament científic, a través d'un taller pensat per als més xicotets. Durant aquesta dinàmica els més xicotets podran convertir-se en aus migratoris per un dia i aprendre com els científics estudien aquests incansables viatgers.

Amb les activitats programades per a aquest dia, des del Parc natural del Túria, volem acostar a tota la població, i molt especialment a aquella que resideix dins o prop d'aquesta àrea protegida, el valuosíssim patrimoni natural de la zona, posant el focus aquesta vegada en la nostra amenaçada avifauna.

Dades de l'activitat:


 

Dia: dissabte 26 d'octubre 2019.

Hora d'inici: 10.00 h

Lloc de trobada: Centre de visitants del Parc natural del Túria. Vilamarxant

Duració aproximada: 3 hores

Avisos: Activitat gratuïta. Places limitades. Inscripció prèvia necessària

Inscripció: parc_turia@gva.es/ 96 271 87 15 - 660 127 250. Preferentment per email indicant les següents dades:

Nom complet de la persona responsable

Nombre de participants (edat dels xiquets si escau)

Telèfon mòbil

Població de procedència

Recomanacions: Porteu aigua, protecció solar, roba i calçat apropiats per a caminar per la ribera del riu.

Important: Es pot inscriure un màxim de 4 places per correu-e o trucada, llevat que es tracte de menors d'una mateixa unitat familiar

"Recomanem la subscripció al llistat de distribució d'activitats i notícies de la nostra web. És la manera més ràpida d'informar-se de les activitats del Parc Natural per mitjà d'un correu-e automàtic en el moment de la publicació" – http://www.parquesnaturales.gva.es/web/pn-turia/suscripcion