juliol 2020
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Notícies

« Ves enrere

Día Mundial dels Ocells

Día Mundial dels Ocells

Els Visitants del riu Algar

La Convenció sobre Espècies Migratòries (CMS), l'Acord d'Ocells Aquàtics d'Àfrica i Euràsia (AEWA) i Medi Ambient per a les Amèriques (AELC) han unit les seues forces per a enfortir el reconeixement i l'apreciació global dels ocells migratoris. Enguany, el tema del Dia Mundial dels Ocells Migratoris és "Protegiu els ocellssigueu la solució a la contaminació plàstica!" que posarà en relleu l'impacte de la contaminació plàstica en els ocells migratoris i els seus hàbitats.

Lamentablement, tindre ales no ajuda els ocells a escapar de l'amenaça del plàstic. Pollastres morts amb els estómacs plens de plàstic, embullats o ofegats per anells i xarxes de plàstic són conseqüències molt reals de com el plàstic afecta els ocells i altres animals salvatges. El comportament alimentari fa que els ocells marins siguen propensos a ingerir plàstics. Surant en la superfície de l'aigua, cobert d'algues, els plàstics d'un sol ús, com a bosses, palletes i botelles, poden confondre's fàcilment amb preses, tant per la seua forma com per la seua olor. Sense adonar-se'n, els ocells alimenten amb plàstic els seus pollets que són encara més vulnerables pel fet que els seus òrgans no estan completament desenvolupats. En casos d'ingestió, el mal causat pel plàstic en depén de la forma. Les partícules afilades de plàstic causen la mort immediata en perforar els òrgans interns. Però, sobretot, el consum de plàstic provoca una sensació crònica de fam, ja que dona la sensació de tindre l'estómac ple sense cap valor nutricional. La toxicitat dels químics que recobreixen els plàstics és una amenaça addicional.

El Dia Mundial dels Ocells Migratoris 2019 és una oportunitat única d'unir esforços per a abordar el greu problema de la contaminació plàstica i ressaltar els efectes negatius en els ocells migratoris. Unim les nostres veus per a abordar aquesta preocupació mediambiental en ràpid creixement!

 

INFORMACIÓ SOBRE L'ACTIVITAT

  • Data: Dissabte, 19 d'octubre de 2019.

  • Horari de l'activitat: A partir de les 10:00 h.

  • Punt de trobada / inici ruta: aparcament mercadet (Altea). Ens desplaçarem fins al pont sobre el riu en la partida Sogai (on es realitzen les activitats) i durant el trajecte realitzarem diverses escoltes de cants d'aus.

Per a saber com arribar utilitza este enllaç i planifica la teua visita.

Duració de l'activitat: 2,5 hores. La duració de l'activitat és orientativa, i inclou tant el temps empleat a realitzar les distintes explicacions relacionades amb la temàtica de l'activitat.

Observacions: Portar calçat i roba adequada per a donar una passeig pel camp.

Dades necessàries per a la inscripció, de cada una de les persones interessades a participar en l'activitat:

  • Nom i cognoms.

  • Edat.

  • Número de telèfon mòbil *

  • Correu electrònic de cada un dels participants *

  • Localitat de residència.

* (dades no necessaris per als menors d'edat) .

 

CONDICIONS GENERALS PER A LA INSCRIPCIÓ

L'últim dia per a realitzar la inscripció serà el dijous 17 d'octubre de 2019.

Activitat gratuïta. La inscripció no és obligatòria, però si convenient per poder gestionar millor l'espai on farem les activitats.

La inscripció s'haurà de realitzar a través del correu electrònic: serragelada@gva.es, per a més informació poden cridar al telèfon 629 321 248, en horari d'oficina de 09:00 a 14:00 h.

Recomanem la subscripció al llistat de distribució de les notícies de la nostra web. És la manera més ràpida d'informar-se de les activitats del Parc Natural per mitjà d'un correu electrònic automàtic en el moment de la seua publicació.Segueix-nos en Twitter @GVAparcs i en Instagram @GVAParcsNaturals.Si no vol rebre més correus informatius de les Activitats dels Parcs Naturals pot donar-se de baixa en el següent link:http://listserv.gva.es/cgi-bin/mailman/listinfo/actividades_parquesnaturalesIntrodueix el teu correu electrònic al final de la pàgina i prem a "Anul·lar la seua subscripció".