Notícies

« Ves enrere

07/06/2014: El Castell de Serra

07/06/2014: El Castell de Serra

Arquitectura defensiva de la Calderona

El paisatge natural i patrimonial de la Serra Calderona és singular i divers. Per això, des d'antic, s'han anat succeint infinitat de civilitzacions que han deixat la seua empremta en les nostres muntanyes.

Esta ruta cap al Castell de Serra ens mostrarà el pas de cultures antigues com la romana i andalusina. Comença en les hortes pròximes a la població, amb les seues sèquies àrabs, els fragants arbres i el cant dels ocells. La remor de l'aigua del barranc de Tramussos ens condueix per un camí que serpenteja, quasi amagat, fins a la torre defensiva de Ria. Passejant fins a la Font de l'Ombria pujarem fins a la falda de la muntanya on el Castell roman des del segle IX. Les meravelloses vistes des del seu cim són un regal per als sentits. El descens per una tranquil·la i frondosa senda, on abunda la vegetació enfiladissa, el llentiscle i alguna surera, ens conduirà novament a Serra, travessant el barranc de l'Aljub.

Et convidem a recórrer amb nosaltres este SL anomenat El Castell de Serra: Arquitectura Defensiva de la Calderona. T'esperem!

Data: 7 de juny de 2014

Punt i hora de trobada: Explanada de l'Ajuntament (Serra), 9:30h

Distància i informació: És una ruta de dificultat mitjana-baixa i d'una longitud aproximada de 6,5 km.

Duració de l'activitat: 3 hores.

AVÍS: Inscripció prèvia. Places Limitades. 

 

IMPORTANT: Els organitzadors es reserven el dret a canviar l'itinerari en funció del temps o de l'estat de la ruta en el moment de l'activitat. Es recomana portar calçat adequat. No hi ha cap punt d'aigua potable durant el recorregut.

Recomanem la subscripció al llistat de distribució de les notícies de la nostra web. És la manera més ràpida d'informar-se de les activitats del Parc Natural per mitjà d'un correu-e automàtic en el moment de la publicació.