Visualització de contingut web

Fauna

foto1

foto calderona 2

foto calderona 3

foto calderona 4

foto calderona 4

foto calderona 4
El paisatge estàtic del relleu i la vegetació es completa amb un altre en moviment: el de la fauna. Des d'una abundant fauna entomològica, passant per la salamandra -un infreqüent amfibi indicador de bona qualitat d'aigües-, fins a les aus. L'àgil enganyapastors o les majestuoses rapaces, com l'esparver, l'astor o l'àguila serpera.
 
Rèptils i amfibis: an la serra Calderona s'han trobat fins a 7 espècies d'amfibis i  fins a 15 espècies de rèptils.
 
Entre els distints rèptils trobats hem de destacar la presència de tortuga d'aigua ibèrica o tortuga de rierol. El dragó rosat o andragó rosat  està considerada d'interés d'especial protecció. El fardatxo també està present al parc natural, magnífic exemplar que sol mesurar uns 60 cm de cap a cua, fins iu tot s'han citat exemplars de 80-90 cm, i es tracta de l'espècie de fardatxos major d'Europa.
 
És també possible trobar distintes espècies de serps com la colobra bastarda o serp verda, serp d'aigua o colobra escurçonera, escurçó ibèric...
 
Aus: la serra Calderona és una espai natural declarat també zona ZEPA (zona d'especial protecció per a les aus). En l'extensió del parc i PORN, arriben a nidificar unes 70 espècies d'aus nidificants, segons cens SVO 1996.
 
Cal destacar entre les rapaces: l'àguila serpera, l'àguila de panxa blanca, el xoriguer, l'aligot, el duc,  el mussol comú, el gamarús...
 
Altres aus: abellerol, busqueretes capnegres i busqueretes cuallarga són molt abundants en l'època reproductora atés que el seu hàbitat és el matoll i aquest s'estén per tota la serra. També hi podem trobar l'oroneta cua rogenca i l'oroneta.
 
Mamífers: el mamífer més gran que podem trobar dins de parc natural és el porc senglar. Li solen agradar els llocs ben coberts de vegetació.
 
El gat salvatge també està present al parc. El seu hàbitat típic són zones de matoll o bosc mediterrani amb escassa incidència humana, i prefereix boscos diversos, amb pedreres i valls recorregudes per rierols.
 
Les raboses i les genetes passen totalment desapercebudes a pesar de la seua abundància, per la seua extrema discreció, encara que deixen algunes pistes que podem reconeixer com els excrements i les empremtes.
 
El pla de Lucas és per excel·lència el lloc de trobada entre visitants i  esquirols. Aqueste rosegador sol viure en zones de bosc, tant de coníferes com de frondoses.