Descripció

Ruta roja: Playa Tamarit

3 Km. Durada estimada: 1 h. 30 m. No apte per fer-la amb bicicleta.

Este itinerari es troba entre el mar i la carretera N-332, en una franja de terreny que va des de les muntanyes de la sal fins al canal de desguàs de les salines de Braç del Port.
 
És una zona totalment plana amb dos ambients diferenciats de gran valor com són el saladar i la platja.
 
L'itinerari s'inicia on acaba la zona residencial de Platja Llisa introduint-se al saladar amb un recorregut sinuós que aprofita antics senders existents a la zona. A pocs metres de l'inici el visitant troba les restes d'un moll saliner i una barcassa avarada a la platja utilitzats en altre temps per a transportar la sal als vaixells que es trobaven fondejats prop de la línia de costa per a la seua exportació.
 
El camí passa prop de les muntanyes de sal i part de les instal·lacions de les Salines de Braç del Port sent possible observar alguns dels treballs que es realitzen en l'explotació.
 
Seguint els antics senders es recorre una zona de saladar on la vegetació representada són les cirialeres, barrelles i ensopequeres podent-se observar les seues curioses adaptacions a l'excessiva salinitat de sòl. Entre este tipus de vegetació també es pot trobar bufalagues, espart bord i altres espècies que poden suportar cert grau de salinitat.
 
En esta zona, la fauna està representada principalment per rèptils i insectes, encara que es poden veure algunes espècies d'aus que sobrevolen la zona procedents de les basses properes com les gavines, mongetes, corbes marines, agrons, etc.
 
El camí arriba a una antiga casa de les salines on l'itinerari gira en direcció a la platja i arriba fins al canal de desguàs de les salines de Braç del Port. Este canvi de sòl comporta el canvi de vegetació i es veu durant este tram espècies pròpies de dunes com esparreguera, segolet, panical marí, rave marí i lliri de platja, etc. i un xicotet bosquet de pins blancs de repoblació.

Durant tot el recorregut es gaudix d'una àmplia vista panoràmica i es pot contemplar des del cap de Santa Pola amb la ciutat als seus peus, les serres d'Elx i Crevillent, el Maigmó, la serra de Callosa, la serra del Molar, l'illa de Tabarca i tota la línia de platja fins al cap Cervera a Torrevella.

En el canal de desguàs s'inicia el retorn al punt de partida a través de la línia de platja on les restes marines que trobem en la vora ens parlen de la fauna i flora d'esta costa.