febrer 2020
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Notícies del parc

EL MUSEO DE LA SAL: LA HISTÒRIA SALINERA DE SANTA POLA

EL MUSEO DE LA SAL: LA HISTÒRIA SALINERA DE SANTA POLA

Coneix les instal·lacions d'una antiga factoria de sal, amb elements de l'època, i descobreix la tradició salinera de Santa Pola i la seua relació amb el Parc Natural.

La Unesco ens informa de la importància crucial del patrimoni etnogràfic per a la identitat de tots els pobles del món, qualsevol siga el seu nivell de desenvolupament econòmic o el seu sistema social.


Els museus etnogràfics experimenten alhora la nostàlgia profunda d'un món perdut i la voluntat de conservar, o almenys de documentar, maneres de vida quasi totalment desapareguts. 


Bona prova d'això és el Museu de la Sal de Santa Pola, que alberga l'actual Centre d'Interpretació del Parc Natural de les Salines de Santa Pola i en el qual, el visitant, i gràcies a aquesta activitat que proposem enquadrada en la campanya de la Xarxa de Parcs Naturals de la Comunitat Valenciana "PATRIMONI ETNOGRÀFIC, L'HERÈNCIA D'UN POBLE", podrà conéixer de primera mà el que va ser en el seu moment una factoria o molí de sal de finals del segle XIX, observant els elements de l'època i coneixent la tradició salinera de Santa Pola. Finalment destacarem la compatibilitat de l'extracció salinera, que contínua en l'actualitat, amb la conservació d'aquesta Zona Humida RAMSAR.

 

DADES DE L'ACTIVITAT

  • Dia: dissabte 21 d'setembre de 2019.

  • Duració de l'activitat: de 10:00 h a 11:30 h, aproximadament.

  • Lloc de trobada: Centre d'Interpretación del Parc Natural "Museu de la Sal".

  • Inscripció obligatòria: parque_santapola@gva.es o 965938590 / Activitat gratuïta.

- Nom i cognoms

- núm. de participants I edat (xiquets i adults)

- núm. telèfon de contacte i correu eletrònic

  • Recomanacions: Portar repel·lent antimosquits, protector solar, esmorzar i beguda.

 

Recomanem la subscripció al llistat de distribució de les notícies de la nostra web. És la manera més ràpida d'informar-se de les activitats del Parc Natural per mitjà d'un correu electrònic automàtic en el moment de la publicació de cada una de les notícies.