Notícies

Ves enrere Etnomusicologia basada en el conreu de l’arròs.

Etnomusicologia basada en el conreu de l’arròs.

El conreu de l'arròs ha exigit grans esforços en condicions molt dures, i algunes de les seues tasques han exigit també moltes mans. Quan ha fet falta reunir-se molta gent per a aquestes labors, la música ha sorgit per a poder coordinar-se i per a mitigar, una mica, el cansament; però també com a vehicle de relacions socials i com a forma d'expressió col·lectiva en aquestes reunions.

I amb la música, els instruments: la veu, eines, canyes, càntirs, botelles…

Així, vertebrant i imbricant, la música i els instruments emergeixen com elements culturals, llegant una part de la nostra herència.

Vine al Museu Etnològic de Pego a descobrir, juntament amb Josep Cendra i Piera, músic i llicenciat en Musicoetnologia, alguna d'aquestes cançons i una mostra d'aquests instruments, tan relacionats amb l'arròs de la Marjal de Pego-Oliva, amb la seua agricultura i amb la seua cultura. Potser podem cantar alguna cançó.


 

Dades de l'activitat:

 

Recomanem la subscripció al llistat de distribució de les noticies de la nostra web. És la manera més ràpida d'informar-se de les activitats del Parc Natural per mitjans d'un correu-e automàtic en el moment de la publicació. A