febrer 2020
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Notícies del Parc

« Ves enrere

El Parc Natural de l'Albufera celebra el Dia Mundial dels Aiguamolls

El Parc Natural de l'Albufera celebra el Dia Mundial dels Aiguamolls

EL TEMA TRIAT PER A L'ANY 2020 HA SIGUT "LA BIODIVERSITAT DELS AIGUAMOLLS, PER QUÈ ÉS IMPORTANT?".

El Parc Natural de l'Albufera ha celebrat el diumenge 2 de febrer el Dia Mundial dels Aiguamolls, amb la participació d'aproximadament 270 persones.

Aquesta celebració se celebra des de l'any 1997 promoguda pel Comité del Tractat Ramsar sobre els Aiguamolls, un conveni internacional signat per 171 països del món, i té per objecte promoure la conservació dels aiguamolls.

El tema triat per a l'any 2020 ha sigut "La Biodiversitat dels Aiguamolls, per què és important?".

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, va assistir als actes de celebració que es van dur a terme en en el Centre d'Interpretació Racó de l'Olla, amb un posterior passeig per l'Albufera.

La consellera va posar en el valor l'important paper que juguen els aiguamolls en matèria de conservació natural i adaptació al canvi climàtic, a més de reconéixer l'extraordinària i diversa flora i fauna que acullen.

Aquest acte, organitzat per la Conselleria, ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament de València que també va participar a través de l'assistència del vicealcalde i regidor de Devesa-Albufera, Sergi Campillo, el qual va presentar la candidatura de la ciutat de València com a "Ciutat Ramsar".

El parc natural, que forma part del llistat de zones humides d'importància internacional establit en aquest conveni des de fa 30 anys, s'ha sumat a aquesta celebració amb una gran varietat d'activitats per a conscienciar a la societat sobre la importància dels aiguamolls.

 

Agraïm la col·laboració de totes les entitats participants:

Ajuntament de València - Tancat de Milia, Acuamed, SAV/DAM, Fundació Assut (Programa Cerca), Gracomsa Alimentària. - Fundació Global Nature - Acció Ecologista-Agró/Tancat de la Pipa - Societat Espanyola d'Ornitologia (SEO/BirdLife).