setembre 2020
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Notícies

Tots per una Albufera sense plàstics

Tots per una Albufera sense plàstics

MACRO JORNADA DE RETIRADA DE RESIDUS DE L'ENTORN DE L'ALBUFERA

 

 

El 8 de setembre de 2019, gràcies a la col·laboració de barquers, associacions, Federació de Vela Llatina, diferents empreses i ajuntaments de l'entorn, sumarem esforços per a realitzar una neteja global a l'entorn de l'Albufera.

Tant a peu com amb barca, diferents equips es coordinaran per a una macro retirada de residus.

Ens unim d'està manera a la neteja a nivell europeu del Clean Up Day.

 

La jornada forma part de la campanya anual "Per Una Albufera Sense Plàstics", que organitza i coordina el Parc Natural de l'Albufera juntament amb SEO/BirdLife.

 

Els punts de trobada per als diferents equips de voluntaris seran, en la seua majoria, els diferents ports de l'Albufera:

-Port de Catarroja.

-Port de Silla

-Port del Saler

-Port del Palmar

-Port de Sollana

Ens ajudes a netejar el parc natural de "basuraleza"?

Com inscriure-s'hi?

Telefonant al Centre d'Interpretació Racó de l'Olla: 96 386 80 50. De 9 a 14h de dilluns a diumenge.

ACTIVITAT PER A MAJORS DE 16 ANYS.

-Hora de començament: 09.00 h.

-Lloc: a concretar amb cada voluntari, segons les necessitats de les diferents entitats participants.

Recomanacions: roba còmoda i calçat apropiat, gorra, protecció solar, repel·lent per a mosquits, esmorzar i aigua. Si tens botes d'aigua, pots portar-les per a accedir a llocs de major dificultat.

Els residus recollits en cada punt seran portats al port de Catarroja per personal professional de l'empresa col·laboradora VAERSA, per a la seua posterior classificació i gestió per un equip de voluntaris de SEO/BirdLife i l'associació Bioagradables. Esta acció de classificació de residus començarà aproximadament a les 11:30 hores. Esta acció també està oberta a tots els voluntaris que desitgen col·laborar.

 

La D.O. Arròs de València ens convidarà a una paella al final de la jornada en el port de Catarroja. I l'empresa Coca-cola proporcionarà la beguda. Inscripció prèvia necessària. Cada assistent haurà de portar el seu propi parament per al menjar. Comencem a fer les coses de manera diferent, no és necessària la generació de tants residus per a gaudir d'una paella.

 

Patrocinadors i col·laboradors:

-L'empresa Arròs Tartana obsequiarà els voluntaris amb un detall sorpresa.

-L'empresa Roquette aporta material de neteja.

-L'empresa Ecoembes aporta finançament per al material de neteja.

-L'empresa Sigfito s'encarregarà de la gestió dels envasos fitosanitaris que es recullen.

-Les diferents associacions de Vela Llatina a través de la gestió de la Federació de Vela Llatina aporten les seues barques de manera desinteressada. Les empreses Visit Albufera, Passejos amb barca Vicent "el Torrentí", i Albufera Parc Natural El Palmar, SL, i Associació de Pescadors de Catarroja, també aporten les seues barques gratuïtament.

-La fundació Assut s'encarregarà de la gestió dels voluntaris en "la partida de l'Estell" zona pròxima a la població del Palmar.

-Els Ajuntaments de València, Catarroja juntament amb Acció Ecologista Agró (Tancat de la Pipa), Albalat de la Ribera i Sollana que conformen una altra unitat de neteja al costat del Tancat Milia (PAVAGUA), i Silla, coordinaran diferents equips de voluntaris.