Visualització de contingut web

Presentació

El Parc Natural de l'Albufera constitueix un dels aiguamolls més representatiu i valuós de la Comunitat Valenciana i de la conca mediterrània. Amb una superfície de 21.120 hectàrees, es troba situat a tan sols 10 km de la ciutat de València. La seua proximitat i facilitat d'accés el converteixen en una perfecta excusa per a abandonar la ciutat i practicar l'observació de la natura. Durant tot l'any, la gran biodiversitat d'aquest espai natural protegit permet observar una important varietat de fauna i flora.

Engloba els municipis de València, Alfafar, Sedaví, Massanassa, Catarroja, Albal, Beniparrell, Silla, Sollana, Sueca, Cullera, Albalat de la Ribera i Algemesí.

L'albufera va ser declarada Parc Natural en 1986, i des de 1989 està reconeguda com "Aiguamoll d'importància Internacional", figura derivada de la "Convenció Relativa als Aiguamolls d'Importància Internacional, especialment com a Hàbitat d'Aus Aquàtiques", celebrada en Ramsar (Iran) el 2 de febrer de 1971.

A més és part integrant de la Xarxa Natura 2000 - a l'haver sigut declarada com "Zona d'especial protecció de les Aus" (ZEPA) en 1990 i seleccionat com "Lloc d'Importància Comunitària" (LIC) des de 2006. A més, algunes parts del seu àmbit han sigut també declarades com "Microrreserva de Flora" i com "Reserva de Fauna".

 

Guia del Parc Natural

Vídeo del Parc Natural

Mapa d'ús públic del Parc Natural 

Llocs d'interés del Parc Natural de l'Albufera

Coneixent el Parc Natural de l'Albufera-Formació de l'Albufera, evolució, ambients, flora i fauna.

Protocol de reserves per a visitar el Centre d'Interpretació Racó de l'Olla: