Visualització de contingut web

Centre d'Interpretació

 

 
 
 

El Racó de l'Olla és una zona geològicament deprimida situada en ple cor del Parc Natural de l'Albufera. Està situat entre la Devesa i l'Albufera, i és una zona de transició entre els dos ambients. En aquest enclavament està situada la Reserva Natural del Racó de l'Olla, lloc amb un elevat interés botànic i ornitològic. Aquesta reserva, amb una superfície aproximada de 49,9 hectàrees, consta de dues grans zones:

  • Zona d'ús públic: on es troba el Centre d'Interpretació Racó de l'Olla, que desenvolupa programes d'informació, divulgació, interpretació del patrimoni i educació ambiental, dirigits als centres educatius, a la població local i al turisme.
  • Zona de reserva integral: destinada a la conservació de la biodiversitat.

En la zona d'ús públic se situen:

  • Aparcaments per a automòbils i autobusos, amb 4 places per a vehicles de persones amb mobilitat reduïda.
  • Àrea recreativa, projectada específicament per a l'esmorzar, descans i espera de les visites concertades.
  • Centre de Recepció de visites. Acull una exposició sobre la Reserva del Racó de l'Olla i el Parc Natural de l'Albufera.
  • Torre-mirador. Ofereix una vista panoràmica de l'Albufera.
  • Llacuna d'aproximadament 5 ha, on s'ha assentat una part representativa de la flora i l'avifauna de l'Albufera.
  • Observatoris d'avifauna. Espais adaptats per a l'observació de diferents espècies d'aus, principalment aquàtiques. Els mesos més destacats són: maig, juny, juliol, novembre, desembre i gener. Es recomana portar prismàtics o ullera de llarga vista.
  • Senda interpretativa, la finalitat de la qual és donar a conéixer al visitant la diversitat d'algunes espècies botàniques adaptades als ambients del conjunt Devesa-Albufera. Longitud: 0,8 km (anada i tornada).

La zona de reserva integral està restringida al públic, ja que es tracta d'una àrea destinada a la nidificació i refugi d'importants espècies d'aus aquàtiques.

L'accés amb animals domèstics no està permés en tota la Reserva Natural del Racó de l'Olla, incloent-hi el Centre d'Interpretació.

Duració mínima estimada de la visita: 1 hora.

Mitjans: exclusivament a peu.

Horari d'atenció a visites: De dilluns a diumenge de 9.00 a 14.00 hores. L'accés és gratuït.

Dies que el Centre romandrà tancat: 1 i 6 de gener, 24, 25 i 31 de desembre.

Informació: 96 386 80 50.

Correu electrònic: raco_olla@gva.es

VISITES SOTA RESERVA PRÈVIA: