Centre d'Interpretació


 
 
 

Centre d'Interpretació del Parc Natural:

El Racó de l'Olla és una zona geològicament deprimida situada en ple cor del Parc Naturall de l'Albufera. Es troba ubicat entre la Devesa i l'Albufera, sent una zona de transició entre ambdós ambients i un lloc amb un elevat interés botànic i faunístic. En esta zona es troba ubicat el Centre d'Interpretació Racó de l'Olla, des d'on es duen a terme programes d'informació, divulgació, interpretació del patrimoni i educació ambiental, que comprenen línies de treball dirigides als centres educatius, a la població local i al turisme.

El Centre d'Interpretació Racó de l'Olla cuenta amb una zona d'ús públic y una zona de reserva integral.

En la zona d'ús públic se ubiquen:

  • Aparcaments per a automòbils i autobusos.
  • Àrea recreativa projectada específicament per a l'esmorzar, descans i espera de les visites concertades.
  • Centre d'Informació dedicat a la recepció de visitants.
  • Torre-mirador amb vista panoràmica.
  • Laguna d'aproximadament 5 Ha. on s'ha assentat la vegetació i la fauna de l'Albufera.
  • Observatori d'avifauna, espai adaptat per a l'observació, en funció de l'època de l'any, de diferents espècies d'aus principalment aquàtiques.
  • Senda, la finalitat del qual és donar a conéixer directament al visitant la diversitat d'ecosistemes presents en el conjunt Devesa-Albufera: dunes fixes, mallades, llacunes, etc.

Si vol més informació sobre la zona d'ús públic punxe ACÍ.

L'accés amb animals domèstics no està permès en tota l'àrea de reserva del Racó de l'Olla incloent el Centre d'Interpretació.

La zona de reserva integral está restringida al públic ja que es tracta d'una àrea destinada a la nidificació i refugi d'importants espècies d'aus aquàtiques.

Centre emplaçat en la Reserva del Racó de l'Olla, en la carretera El Palmar s/n. 46012. València. Si utilitza google maps ha de posar l'adreça: Carrer de Vicente Baldoví s/n.

Utilitze la Línia 25 de l'EMT per a arribar en transport públic.

L'aparcament es troba situat a 50 metres a l'esquerra de l'encreuament de la carretera CV-500 amb la carretera que va a  la població d'El Palmar.

Horari d'atenció a visites: De dilluns a diumenge de 9'00 a 14'00 hores. L'accés és gratuït.

Dies que el Centre romandrà tancat: 1 i 6 de gener, 24, 25 i 31 de desembre.

Informació i reserves: 96 386 80 50.

Correu electrònic: raco_olla@gva.es

Personal: 4 guies.

Existeix la possibilitat de visitar de manera lliure el Centre d'Interpretació de manera particular o en grup reduït, sempre que aquest no supere les 15 persones. No és necessària una reserva prèvia en aquest cas.

Si vol més informació sobre les visites en grup nombrós punxe ACÍ.