Recomanacions per a la visita

Ens trobem en un espai natural protegit. Per contribuir a la seva conservació hem d'intentar visitar-lo en grups reduïts, fer el menor soroll possible, no sortir del camí delimitat, respectar els animals i plantes, no fumar ni encendre foc, respectar les normatives forestals i no deixar fems, residus ni empremtes de nostre pas per l'itinerari.

No es permet desembarcar sense permís del personal del parc natural, acampar, desembarcar animals domèstics ni prendre mostres de sòl i roques.

La Reserva romandrà tancada a visites d'ús públic interpretatives els mesos de desembre, gener i febrer.

 En data 20 de febrer de 2019, es va aprovar per part de la Junta de Protecció de la Reserva, el nou pla d'ús públic i va ser ratificat mitjançant resolució del director general de Medi Natural i Avaluació Ambiental de 6 de març.

Les visites s'organitzen en el temps en tres temporades, alta, mitja i baixa, i s'estableixen nous contingents amb límits mensuals i diaris. Aquesta regulació pot consultar en aquesta pàgina web en el punt d'Activitats, com visitar la Reserva Natural.

La gestió de la part marina la realitza el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí. Tot i que per bussejar a pulmó no cal cap permís, sí que s'ha de recordar al visitant que, tot i el resguard que ofereix la badia de l'illa Grossa, es troba a alta mar amb el que es recomana prudència. No es poden tocar ni trepitjar els fons marins ja que estan coberts de vida.

Es recomana posar-se en contacte amb el Centre d'Informació de les Illes Columbretes per a qualsevol aclariment