notícies dels parcs

« Ves enrere

La vida secreta de l'anguila europea

El Fondo

La vida secreta de l'anguila europea

Exposició sobre el projecte de seguiment de l'anguila per a la gestió de pesqueries en la Xarxa Natura 2000

Del 7 al 31/07/2020 
 
EXPOSICIÓ: LA VIDA SECRETA DE L'ANGUILA EUROPEA
 
L'anguila, anteriorment abundant, és cada vegada més escassa en pràcticament la totalitat del sud d'Alacant i El Fondo pot suposar un important reservori per a l'espècie.
 
L'exposició GePesAng, composta per 7 panells divulgatius, mostra diferents aspectes de l'anguila europea (biologia, presència, amenaces, relació amb l'ésser humà…) amb especial atenció sobre la seua situació en aiguamolls del Sud-est Ibèric, com la Mar Menor, el tram sota de el  Riu Segura o els Aiguamolls del Sud d'Alacant. També inclou les diferents accions d'estudi i seguiment de l'espècie que l'Associació desenvolupa en el marc del Projecte GePesAng i uns altres anteriors, així com les diferents propostes orientades a la conservació de l'espècie i el seu hàbitat. 
 
El projecte Seguiment d'anguila per a la gestió de pesqueres en Xarxa Natura 2000 (GePesAng), desenvolupat per ANSE com a beneficiari i WWF/Adena com a soci, compta amb la col·laboració de la Fundació Biodiversitat, del Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic, a través del Programa plenamar, cofinançat pel FEMP (Fons Europeu Marítim i de Pesca). També col·laboren en el desenvolupament del projecte la Confraria de Pescadors de San Pedro del Pinatar, el Grup d'Investigació Biologia i Conservació Vertebrats Aquàtics del Departament de Zoologia de la Universitat de Múrcia, el Marine and Environmental Sciences Centre (MARE) de la Facultat de Ciències de la Universitat de Lisboa, la Societat Zoològica de Londres (ZSL), i el Servei de Pesca i Aqüicultura de la Conselleria d'Aigua, Agricultura, Ramaderia, Pesca i Medi Ambient de la Regió de Múrcia.
 
#GePesAng #Plenamar #anguila
 
DADES DE L'ACTIVITAT
Dia: del 7 al 31 de juliol de 2020
Hora: tots els dies de 9 a 14 excepte els dissabtes de 12 a 14h.
Lloc: Centre d'Interpretació
 
Recomanem la subscripció al llistat de distribució de les notícies de la nostra web. És la manera més ràpida d'informar-se de les activitats del Parc Natural per mitjà d'un correu-e automàtic en el moment de la publicació de cadascuna de les notícies.