HISTÒRIA D'UNA FOTJA BANYUDA

Ves enrere Etnomusicologia basada en el conreu de l’arròs.

Etnomusicologia basada en el conreu de l’arròs.

El conreu de l'arròs ha exigit grans esforços en condicions molt dures, i algunes de les seues tasques han exigit també moltes mans. Quan ha fet falta reunir-se molta gent per a aquestes labors, la música ha sorgit per a poder coordinar-se i per a mitigar, una mica, el cansament; però també com a vehicle de relacions socials i com a forma d'expressió col·lectiva en aquestes reunions.

I amb la música, els instruments: la veu, eines, canyes, càntirs, botelles…

Així, vertebrant i imbricant, la música i els instruments emergeixen com elements culturals, llegant una part de la nostra herència.

Vine al Museu Etnològic de Pego a descobrir, juntament amb Josep Cendra i Piera, músic i llicenciat en Musicoetnologia, alguna d'aquestes cançons i una mostra d'aquests instruments, tan relacionats amb l'arròs de la Marjal de Pego-Oliva, amb la seua agricultura i amb la seua cultura. Potser podem cantar alguna cançó.


 

Dades de l'activitat:

 

Recomanem la subscripció al llistat de distribució de les noticies de la nostra web. És la manera més ràpida d'informar-se de les activitats del Parc Natural per mitjans d'un correu-e automàtic en el moment de la publicació. A