HISTÒRIA D'UNA FOTJA BANYUDA

Ves enrere Día Mundial dels Aiguamolls

Día Mundial dels Aiguamolls

Els Ocells del riu Algar


 

Els aiguamolls són àrees terrestres que estan saturades o inundades d'aigua de manera permanent o estacional. Entre els aiguamolls continentals s'inclouen marenys, tolles, llacs, rius, planes d'inundació i pantans. Entre els aiguamolls costaners s'inclouen marenys d'aigua salada, estuaris, manglars, albuferes o llacunes litorals i, fins i tot, esculls de coral. Els estanys piscícoles, arrossars i salines són aiguamolls artificials.

El 2 de febrer de cada any és el Dia Mundial dels Aiguamolls i aquest dia es commemora la data en què es va adoptar la Convenció sobre els Aiguamolls, el 2 de febrer de 1971.

El canvi climàtic és un dels problemes més apressants al qual s'enfronta la humanitat i el nostre planeta. El tema de l'edició del Dia Mundial dels Aiguamolls en 2019: Els aiguamolls i el canvi climàtic, posa en relleu el paper essencial dels aiguamolls com a solució natural per a afrontar el canvi climàtic.

Per este motiu el Parc Natural vol contribuir a difondre la importància que tenen este tipus d'hàbitats, realitzant una activitat en la desembocadura del riu Algar a Altea, al ser la zona humida més pròxima al parc natural de la Serra Gelada; en la que veurem com s'anellen les aus silvestres, escoltarem i tractarem de reconéixer els seus cantells i posarem novament en llibertat a aus recuperades.

INFORMACIÓ SOBRE L'ACTIVITAT

  • Data: Domingo, 24 de febrer de 2019.

  • Horari de l'activitat: a partir de les 10:00 h.

  • Punt de trobada / inici ruta: aparcament del mercadet d'Altea. Ens desplaçarem fins al pont sobre el riu en la partida Sogai (on es realitzen les activitats) i durant el trajecte realitzarem diverses escoltes de cants d'aus.

Per a saber com arribar utilitza este enllaç i planifica la teua visita.

Duració de l'activitat: 2,5 hores. La duració de l'activitat és orientativa, i inclou tant el temps empleat a realitzar les distintes explicacions relacionades amb la temàtica de l'activitat.

Observacions: Portar calçat i roba adequada per a donar una passeig pel camp.

Dades necessàries per a la inscripció, de cada una de les persones interessades a participar en l'activitat:

  • Nom i cognoms.

  • Edat.

  • Número de telèfon mòbil *

  • Correu electrònic de cada un dels participants *

  • Localitat de residència.

* (dades no necessaris per als menors d'edat) .

CONDICIONS GENERALS PER A LA INSCRIPCIÓ

L'últim dia per a realitzar la inscripció serà el dijous 21 de febrer de 2019.

Activitat gratuïta. La inscripció no és obligatòria, però si convenient per poder gestionar millor l'espai on farem les activitats.

La inscripció s'haurà de realitzar a través del correu electrònic: serragelada@gva.es, per a més informació poden cridar al telèfon 629 321 248, en horari d'oficina de 09:00 a 14:00 h.

Recomanem la subscripció al llistat de distribució de les notícies de la nostra web. És la manera més ràpida d'informar-se de les activitats del Parc Natural per mitjà d'un correu electrònic automàtic en el moment de la seua publicació.Segueix-nos en Twitter @GVAparcs i en Instagram @GVAParcsNaturals.Si no vol rebre més correus informatius de les Activitats dels Parcs Naturals pot donar-se de baixa en el següent link:http://listserv.gva.es/cgi-bin/mailman/listinfo/actividades_parquesnaturalesIntrodueix el teu correu electrònic al final de la pàgina i prem a "Anul·lar la seua subscripció".

URL gran - /documents/80306025/0/cartell+activ+plani+gener/8fa4956f-ca28-437e-a36d-30c6888740e0?t=1547558506624