HISTÒRIA D'UNA FOTJA BANYUDA

Ves enrere Celebra amb nosaltres el Dia Mundial de les Zones Humides

Celebra amb nosaltres el Dia Mundial de les Zones Humides

T'APUNTES? XERRADES, TALLERS, VISITA AL TANCAT DE MILIA, EIXIDES AMB BARCA I OBSERVACIÓ GUIADA D'AUS.

El Comité Permanent de la Convenció de Ramsar sobre els Aiguamolls va aprovar el tema "La Biodiversitat dels Aiguamolls, per què és important?" per al Dia Mundial dels Aiguamolls 2020.

El 2 de febrer de cada any és el Dia Mundial dels Aiguamolls i es commemora la data en què es va adoptar la Convenció sobre els Aiguamolls, el 2 de febrer de 1971.

Des de 1997, tots els anys, organismes oficials, organitzacions no governamentals i grups de ciutadans de tots els nivells, han aprofitat l'oportunitat per a realitzar activitats i actes encaminats a augmentar la sensibilització del públic en general sobre els valors dels aiguamolls i els beneficis que reporten en general i la Convenció de Ramsar en concret.

El Parc Natural de l'Albufera, que es troba inclòs en el llistat de zones humides d'importància internacional establit pel Conveni des de fa 30 anys, es suma a esta celebració amb les activitats següents:

En el Centre d'Interpretació Racó de l'Olla:

10:30 h. Presentació del Dia Mundial dels Aiguamolls per part de l'Honorable Consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica,  Mireia Mollà.


11:00 h. Presentació de la candidatura de València a l'acreditació  com "Ciutat de Zona Humida de la Convenció de Ramsar" per part del Vicealcalde i Regidor de Conservació d'Àrees Naturals i Devesa Albufera, Sergi Campillo.


11:15 h. Presentació dels nous cartells d'avifauna i la Unitat Didàctica "La Biodiversitat dels Aiguamolls,  per què és important?"


11:30 h. Xerrada: "La biodiversitat en l'arquitectura dels ecosistemes: el cas dels aiguamolls". Impartida per D. Javier Armengol.


A més, s'han programat una sèrie d'activitats paral·leles:

A partir de les 12:00 h.:

-"Descobreix la biodiversitat de l'Albufera navegant per les seues aigües". Eixida amb barca amb identificació de fauna i flora, inclús la que no es veu! a càrrec d'Acció Ecologista-Agró i SEO/BirdLife. Places limitades, inscripció obligatòria a través d'este enllaç: https://forms.gle/mpEHBx6pXjZ6RwVj6".  INSCRIPCIONS TANCADES.


-Observació d'aus amb especialistes de la Societat Espanyola d'Ornitologia. (SEO/BirdLife) en el Centre d'Interpretació Racó de l'Olla. Accés sense inscripció.

 

A partir de les 09:45 h.:

-També se sumen a esta celebració el Tancat de Milia, Acuamed, SAV/DAM, Fundació Assut (programa Prop), GA Alimentària, amb una visita al Tancat de Milia, un aiguamoll artificial construït per a millorar la qualitat de l'aigua i la biodiversitat, i una excursió amb barca des del Portet de Sollana per a descobrir el racó més ocult de la llacuna de L`Albufera. Esta activitat tindrà lloc a les 9:45 h. en el Portet de Sollana. Tindrà una duració aproximada de 4 hores i les inscripcions han de realitzar-se en: cerca@fundacioassut.org. Activitat gratuïta. Places limitades.  INSCRIPCIONS TANCADES.

 

I per als més xicotets de la casa (de 6 a 12 anys), a partir de les 12h. en el Racó de l'Olla participaran de manera rotativa en 3 activitats:


- Joc: Anellament de xiquets: "Cau en les xarxes de l'anellador i convertix-te en un au dels aiguamolls", a càrrec de  SEO/BirdLife.


-Taller "La Biodiversitat dels Aiguamolls, per què és important?" a càrrec de l'Equip d'Educadors Ambientals del parc natural.


-Juga al Memory: «Biodiversitat dels aiguamolls valencians» i  porta't la teua xapa personalitzada  amb el logo de la Fundació Global Nature,  a càrrec de Global Nature.  Esta activitat està emmarcada dins del projecte LIFE Paludicola.

 

  • Dia: 2 de febrer de 2020

  • Horari: consultar segons activitats.

  • Punt de trobada: consultar segons activitats.

  • Activitat gratuïta.

 

Avís: places limitades, inscripció prèvia necessària en el 963 868 050 per a les activitats en el Centre d'Interpretació Racó de l'Olla.

Per a la resta d'activitats seguir les indicacions establides.