HISTÒRIA D'UNA FOTJA BANYUDA

Ves enrere CANCEL.LADA DIA DE LA DONA

CANCEL.LADA DIA DE LA DONA

Història de la Calderona. Dia Mundial de la dona.

El Parc Natural de la Serra Calderona deu el seu nom, segons la llegenda, a Juana Calderón, amant preferida del rei Felip IV que va acabar els seus dies com a bandolera en els contraforts orientals d'aquestes muntanyes després d'escapar-se del convent on havia sigut reclosa pel propi rei. Llegenda o no, el serral de la Calderona sobre el Monestir de Sant Esperit és un dels passos tradicionals que comunicaven la comarca del Camp de Morvedre amb la Plana valenciana pel que podria ser un punt important per a bandolers i oportunistes.

Et convidem al fet que t'unisques a nosaltres amb la teua participació i la de la teua família i amics per a comprovar de primera mà la zona per la qual suposadament operava aquesta famosa bandolera.

Farem una ruta circular on podrem gaudir d'excel·lents vistes de la Serra Calderona i coneixerem millor la història vertadera i la llegenda d'aquesta actriu de teatre del segle XVII que dóna nom a aquestes muntanyes.

Dades de l'activitat:

• Dia: dissabte 28 de març de 2020.

• Hora: 10.00 h verificació inscripció i eixida.

• Lloc: Parquin del monestir de Sant Esperit.

• Distància total: 7 km. El traçat de la marxa es realitza en gran part per un camí o pista forestal.

• Portar calçat còmode, esmorzar i aigua.

Avís: La inscripció es realitza de forma anticipada en CORREU ELECTRÒNIC.

IMPORTANT: Els organitzadors es reserven el dret a canviar l'itinerari en funció del temps o de l'estat de la ruta en el moment de l'activitat. Es recomana portar calçat adequat i aigua.

Recomanem la subscripció al llistat de distribució de les notícies de la nostra web. És la manera més ràpida d'informar-se de les activitats del Parc Natural per mitjà d'un correu-e automàtic en el moment de la publicació.