notícies dels parcs

Assarbs i canals: patrimoni hidràulic al voltant del Fondo

Assarbs i canals: patrimoni hidràulic al voltant del Fondo

PATRIMONI ETNOGRÀFIC, L'HERENCIA D'UN POBLE

20/10/2019 PATRIMONI ETNOGRÀFIC, L'HERÈNCIA D'UN POBLE

Assarbs i canals, patrimoni hidràulic al voltant del Fondo

 

Amb l'objectiu de posar en cultiu les terres que havia ocupat una extensa zona humida al sud de la província d'Alacant, es van dur a terme importants transformacions que hui dia constitueixen la marca d'un extens territori entorn del Parc Natural El Fondo.

 

Per a dur a terme aquesta transformació va ser necessari la creació d'un intricada xarxa de reg i drenatge, que a més va comportar l'aparició de nous assentaments humans. Aquest gran projecte d'ordenació territorial va suposar un canvi radical en el paisatge i en les condicions ambientals, sobretot a partir del segle XVIII amb els projectes del Cardenal Belluga i el Marqués d'Elx, que van tindre el seu colofó a principis del segle XX amb el condicionament dels embassaments de Regs de Llevant.

 

Per a comprendre l'abast de tots aquests projectes i el patrimoni hidràulic associat que ha arribat fins als nostres dies us proposem participar en una ruta guiada a l'entorn del Fondo, on parlarem de les característiques de cadascun ells que van acabar per determinar la transformació de l'antic aiguamoll.

 

DADES DE L'ACTIVITAT

 

Dia: 20 de octubre de 2019

Horari: de 9.00 a 12:00h

Lloc de trobada: Porta Sud del Parc (Vistavella)

Distància a recórrer: 5km

 

Places limitades. Inscripció en el telèfon 966678515 (de 9 a 14 hores) o mitjançant el correu electrònic: parque_elhondo@gva.es