notícies dels parcs

« Ves enrere

"Egeria densa" en la Marjal de Pego-Oliva.

"Egeria densa" en la Marjal de Pego-Oliva.

L'afició pels aquaris fa buscar no solament peixos, sinó també escenaris i plantes que adornen l'aquari i milloren les condicions dels peixos. Una d'aquestes plantes, molt apreciada per la seua alta resistència i la seua fàcil reproducció, és l'Egeria densa, que té una distribució geogràfica natural a Sud-amèrica.

L'alliberament al medi d'aquesta planta, per neteja d'aquaris o per abandó del hobby, per exemple, suposa exposar a l'ecosistema a un risc d'invasió. La seua alta eficiència d'expansió genera ombrejos, dificultant i desplaçant a la flora nativa. Als canals de reg suposa reducció de velocitat de les aigües, augment de sedimentació, i reducció de capacitat.

Aquesta espècie està inclosa en el Catàleg Espanyol d'Espècies Invasores, per la qual cosa la seua comercialització està prohibida. No obstant això, en la Marjal de Pego-Oliva està molt estesa, sent aquest l'únic aiguamoll de la Comunitat Valenciana on es troba.

Ajudem la Marjal a la seua eliminació en un dels seus canals mitjançant el mètode més efectiu: eliminació mecànica manual. Haurem d'entrar en l'aigua del canal, identificar-les i retirar-les manualment.

No t'oblides de portar el teu vadeador o botes altes, roba neta per a canviar-te, tovallola i ganes de millorar un dels nostres ecosistemes emblemàtics. Pot ser una tasca costosa.


 

Dades de l'activitat:

Activitat a l'aire lliure i amb introducció en l'aigua, sense cobrir, molt probable amb tarquim en el fons.

 

Recomanem la subscripció al llistat de distribució de les noticies de la nostra web. És la manera més ràpida d'informar-se de les activitats del Parc Natural per mitjans d'un correu-e automàtic en el moment de la publicació. A