Cada any en el món usen 500 mil milions de bosses de plàstic, comprem 1 milió de botelles de plàstic per minut sent el 50% del plàstic d'un sol ús i al final 8 milions de tones de plàstic acaben en el mar. Aquestes són les dades i és que els experts alerten que si seguim a aquest ritme, en l'any 2050, hi hauran més plàstics que peixos en els mars. Sens dubte, la contaminació produïda pels residus plàstics s'alça com la principal preocupació en l'actual edició del Dia Mundial del Medi Ambient de l'ONU, baix el lema: "Un planeta sense contaminació per plàstics".

 

 

Vine i participa en les activitats que hem organitzat des dels parcs Naturals, on coneixeràs la problemàtica de l'ús del plàstic, el seu impacte en els nostres ecosistemes i sobretot com pot millorar amb nosaltres la gestió d'aquest.

 

Si creus que pots posar el teu granet d'arena per a cuidar el nostre medi ambient, vine i participa. 

Salines de Santa Pola

NETEJA LA TEUA PLATJA I CANVIA LA MAREA DE PLÀSTICS

ONU Medi ambient celebra enguany el Dia del Medi ambient, sota el lema “Un planeta #SenseContaminació per plàstics”.D'aquesta manera, i de manera conjunta entre el Parc Natural de les Salines de Santa Pola i les Regidories de Platges i de Sostenibilitat de l'Ajuntament de Santa Pola proposem unir-nos a aquestes tres campanyes i organitzem una Jornada de neteja de platges: per un mar net sota el títol “Neteja la teua platja i canvia la marea de plàstics”. Esperem la vostra participació en aquesta jornada de retirada i eliminació de brosses en la platja i que t'unisques a nosaltres per a aconseguir entre tots un mar net.

Serra de Mariola

Exposició "Aus de Mariola: amb pinzell i obturador"

Exposició realitzada pels ajuntaments del Parc Natural amb il·lustracions i fotografies d'unes 50 espècies d'aus de Mariola. Projecció d'imatges al voltant de l'acumulació de plàstics i l'afecció sobre les aus.

Hoces del Cabriel

L'AIGUA I LES PLANTES

ENS AJUDES A REGAR I NETEJAR EL NOSTRE ENTORN?

El Montgó

El Montgó sense plàstics

taller de recolecció i treball del margalló.

El Fondo

Menys plàstics més futur

Com cada mes de juny celebrem el Dia Mundial del Medi Ambient, una data amb què es pretén posar el focus en els problemes ambientals que ens afecten a tots i que té com a objectiu motivar les persones per a prendre un paper cada dia més actiu enfront d'ells.

Illes Columbretes

Dia Mundial del Medi Ambient. Els Parcs Naturals, sense plàstics

EL 5 de juny t'esperem en RN Illes Columbretes

Serra d'Irta

Bones pràctiques amb l'esport a la natura

El Parc Natural de la Serra d'Irta participa amb l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre en la labor de sensibilització dels participants de la carrera que discorre per l'espai natural protegit..

Font Roja

Anella en familia

Sessió d'anellament científic d'aus i identificació de les diferents espècies d'aus del carrascal de la Font Roja. Sensibilització sobre l'ús del plàstic i el seu efecte nociu sobre les aus.

Prat de Cabanes-Torreblanca

LIBERA 2018

09.06.2018 - Dia Mundial del Medi Ambient - Acció de sensibilització

Túria

Rius de plàstic

09/06/2018. RIUS DE PLÀSTIC: jornada de sensibilització i retirada de residus de plàstic de la ribera del Túria.

Serra Calderona

DIA MUNDIAL DEL MEDI AMBIENT

Pujada al castell de Serra. Es farà una replegada de fem als voltants del castell i xarrarem dels problemes de l'us indiscriminat dels plàstics.

Lagunas de la Mata-Torrevieja

La història mai comptada dels plàstics en el Medi Natural.

Descobrix a través d'una ruta al Parc Natural la problemàtica dels plàstics en el medi natural i com posar remei.

Marjal de Pego-Oliva

PEDALANT I NETEJANT

Recorregut en bicicleta i neteja de plàstics de la Marjal.

Serra Gelada

VOLUNTARIAT “PLANTA UN ARBRE I CUIDA'N MIL”

Activitat de voluntariat consistent en l'aclarida del pinar procedent de regeneració natural després de l'incendi forestal del Puig Campana en 2009, dirigida exclusivament a aquells voluntaris / entitats que disposen del corresponent segur de responsabilitat civil obligatori en vigor.

Serra d'Espadà

ELS DESPLASTIFICADORS

Els nous herois i heroïnes del segle XXI. Vine a l'Itinerari ALLIBERADOR per les fonts d'Eslida

Penyal d'Ifac

DIA MUNDIAL DEL MEDI AMBIENT - GIMCANA FAMILIAR

Disfruta d'un dia amb la família en el Parc Natural del Penyal d'Ifac i col·laborem en el dia mundial del medi ambient per mitjà d'una divertida gimcana que hem preparat.

Salines de Santa Pola

0.0 ESPÈCIES INVASORES

Per a commemorar el Dia Mundial del Medi Ambient el Parc Natural de les Salines de Santa Pola realitzarà una activitat amb voluntaris en la qual ajudaran a la retirada d'espècies exòtiques invasores i de plàstics en aquesta zona amb la col•laboració de la Fundació Limne.

Chera - Sot de Chera

1m2 per la naturalesa

16/06/18: Veniu a commemorar el dia mundial del medi ambient amb nosaltres en una ruta interpretativa pel barranc de l'aigua i ajuda'ns a alliberar a la naturalesa dels plàstics abandonats!

Tinença de Benifassà

ELS TIL·LERS DE CORATXÀ

Celebra el Dia Mundial de Medi Ambient visitant els til·lers de Coratxà

L'Albufera

Per una Albufera sense plàstics

Col·labora per una Albufera sense plàstics ni brossa netejant en el Estany de la Plana. Com recompensa diverses sorpreses ens esperen en l'aiguamoll artificial del Tancat de l'Illa.

Desert de les Palmes

Embolicats amb plàstic

Taller dirigit a públic familiar: coneixem la problemàtica dels plàstics i com reducir el seu us en la vida quotidiana.

Penyagolosa

Muntanyes de plàstic

Una introducció a la problemàtica dels residus plàstics i taller d'elaboració de nius per a aus amb materials reutilitzats (no plàstics)

Puebla de San Miguel

Savinar de Miranda, el gran desconegut

Ruta guiada entre savines mil.lenàries. Coneixerem l'impact que generen els plàstics en la conservació de la natura.

Serra Calderona

RUTA TEATRALITZADA "ELS MAGS DE LES ESTRELLES"

Casiopea ha rebut una carta de les seues amigues les estreles, necessiten que els xiquets les il·luminen amb el seu somriure per a que no s’apaguen. Gràcies a les històries dels mags de les estreles, podreu descobrir les constel·lacions, saber un poquet més sobre el sistema solar o representar les llegendes de la mitologia. Una bona oportunitat per a passar una nit en família gaudint del cel nocturn. ¡Tomba’t a veure les estreles!

Serra Calderona

RUTA TEATRALIZADA "LOS MURCIELAGOS AMIGOS DE LA NOCHE"

Casiopea ha tornat a rebre una carta. Aquesta vegada és de les seues amigues les rates penades, que estan fartes de ser les roïnes i de que la gent no els vulga vore ni en pintura. On i com viuen, què mengen, per què hem de conservar-los? Gràcies a les històries dels nostres mags preferits podreu jugar, cantar i fins i tot convertir-vos en rates penades durant un temps.

Serra d'Espadà

ITINERANTUR: Dissabte 8. Ruta familiar en ple cor de la Serra d'Espadà

ITINERANTUR realitza aquest dissabte 8 una ruta familiar en ple cor de la Serra d'Espadán.

Font Roja

Experiència gastronòmica Font Roja

Menú especial 14, 15 i 16 setembre

Font Roja

Muntanya de Sensacions

Visita guiada nocturna al Parque Natural de la Font Roja

Font Roja

Visita guiada interpretativa

Visita guiada interpretativa

Font Roja

Visita guiada interpretativa

Visita guiada interpretativa

S'estan mostrant els 30 resultats.
de 1