Aigua, un or líquid per a tots / Ciència i conservació a més

22 DE MARÇ, DIA MUNDIAL DE L'AIGUA

La lluita contra el canvi climàtic obrirà grans oportunitats per a l'economia en moltes àrees. Necessitem adoptar sistemes de producció circulars i usar l'aigua de manera molt més eficient.


A mesura que creix la població mundial, també ho fa la demanda d'aigua, que esgota els recursos naturals i danya el medi ambient en molts llocs.

Les solucions inclouen la protecció d'embornals de carboni com els oceans i aiguamolls, l'adopció de tècniques agrícoles climàticament intel·ligents i l'augment de la reutilització segura de les aigües residuals.

L'aigua és el nostre recurs més preuat: hem d'usar-la de manera més responsable. Hem d'equilibrar totes les necessitats d'aigua de la societat i garantir que les persones més pobres no es queden arrere.

Individualment podem realitzar infinitat d'accions davant la problemàtica de l'aigua.
Qualsevol persona, en qualsevol lloc, pot actuar per a abordar el canvi climàtic.

La primera, no malgastar aigua.

8 DE MARÇ, DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

És hora de visibilitzar el paper que exerceix el sexe femení en la ciència. No obstant això, encara hui les dones científiques tenen dificultats per a veure el seu treball reconegut de manera equitativa respecte als seus col·legues homes. Un d'aquests exemples és el sostre de cristall: la ciència es realitza, majoritàriament, per dones, si bé els llocs de responsabilitat estan ocupats, en la seua majoria, encara per homes.


L'objectiu és fer costat a les dones científiques, promoure l'accés de les dones i les xiquetes a l'educació, la capacitació i la investigació de la ciència, la tecnologia, l'enginyeria i les matemàtiques i, el més important, afavorir la seua participació en aqueixes activitats.

Hem de rendir un xicotet homenatge a totes aquelles científiques que han viscut en l'anonimat i que, sense elles, l'evolució de la ciència no hauria sigut la mateixa.