Con-sumo gusto, consumo responsable. Per una economia circular

 

3 de desembre, Dia internacional de la Diversitat Funcional

Enguany el tema del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat (IDPD) és "Participació i el lideratge de les persones amb discapacitat: Agenda de Desenvolupament 2030". Se centra en l'apoderament de les persones amb discapacitat per a un desenvolupament inclusiu, equitatiu i sostenible, com es demanava en l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, que es compromet a "no deixar a ningú darrere" i considera la discapacitat com una qüestió transversal en la implementació de les seues 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).


L'objectiu és promoure els drets i el benestar de les persones amb discapacitats en tots els àmbits de la societat i el desenvolupament, així com conscienciar sobre la seua situació en tots els aspectes de la vida política, social, econòmica i cultural. 

 

11 de desembre, Dia Internacional de la Muntanyes

El dia Internacional de les muntanyes se celebra aquest any 2020 amb un tema que ens fa recordar que són una de les principals fonts de biodiversitat del món, que acullen a incomptables espècies de plantes i animals. I alhora extremadament vulnerables a l'amenaça de la crisi climàtica i l'explotació humana.
El calfament global ja està distorsionant el comportament d'algunes espècies, que han de començar a pujar més cap amunt a la recerca d'un hàbitat i un clima en el qual puguen sobreviure. I això afecta tant al món animal com al vegetal, i per tant a la població humana.
S'ha de reconéixer cada vegada més com una prioritat mundial la gestió sostenible de la biodiversitat a les muntanyes. 

 

Serra d'Irta

PUGEM A CAMPANILLES

Ruta interpretativa fins al pic Campanilles per a celebrar el Dia Internacional de les Muntanyes

Salines de Santa Pola

ORNITÒLEG PER UN DIA

Una vegada més, ens centrem en les nostres amigues alades per fer la activitat, esta vegada amb motiu del Dia Mundial de la Diversitat Funcional. En esta activitat aprendrem a identificar les aus més comunes del Parc Natural, també diferents tècniques per a censar-les i, a més, coneixerem els secrets de l’anellament científic de la mà d’un anellador expert.

Serra Calderona

DIA DE LES MUNTANYES 2020

Des de Serra proposem una ruta circular fins a L'Alt del Pi (716 m), cim emblemàtic de la Serra Calderona amb unes excel·lents vistes panoràmiques del Camp del Túria i el Golf de València.

Puebla de San Miguel

Muntanya i biodiversitat

Celebra el Dia Internacional de les muntanyes en el paratge de Las Blancas, envoltat d'exemplars centenaris de savines

El Montgó

Pujada al Cim del Montgó

Celebrem el Dia Internacional de les Muntanyes pujant al Montgó

Tinença de Benifassà

Sent l'art mil·lenari

Vine a visitar les pintures rupestres de la Cova dels Rossegadors amb material adaptat per a discapacitat visual

Serra d'Espadà

Pujada al Puntal d'Artana

El Puntal d'Artana. Puja amb nosaltres a celebrar el dia de les muntanyes

Túria

La biodiversitat en la Muntanya del Palmeral.

Jornada per a recórrer la muntanya del Palmeral i conéixer la seua valuosa biodiversitat.

Tinença de Benifassà

La Pena de Bel

Vine a celebrar el Dia Internacional de les Muntanyes amb nosaltres!

Desert de les Palmes

Pujem al Bartolo pel Dia de les Muntanyes

Realitzarem una ruta interpretativa guiada, eixint des del Centre d’Interpretació La Bartola i pujarem fins al Cim del Bartolo.

Chera - Sot de Chera

OBRI ELS TEUS 5 SENTITS

Submergeix-te en una visita sensorial en la qual explorarem la naturalesa des del punt de vista de les persones amb discapacitat per a un desenvolupament inclusiu, equitatiu i sostenible.

Prat de Cabanes-Torreblanca

Patrimoni arqueològic: l'herència del Prat

Ven a disfrutar con nosotros del Día Internacional de las Montañas.

Hoces del Cabriel

LA BIODIVERSITAT A LES MUNTANYES

Ruta guiada on coneixerem la biodiversitat que alberga la ruta taronja: Mirador de Peñas Blancas.

Penyagolosa

Entre la muntanya i el pla

Gaudeix dels preciosos paisatges en aquesta ruta guiada pels antics camins entre la muntanya i el pla de l'entorn de Penyagolosa, omple't de naturalesa i aprén sobre la biodiversitat que alberguen

Marjal de Pego-Oliva

LA MARJAL I LES MUNTANYES

Celebrem el Dia Internacional de les Muntanyes organitzant una ruta senderista en col·laboració amb el Centre Excursionista de Pego.

Font Roja

Pugem junts al Menejador

Excursió guiada per a celebrar el Dia Internacional de les Muntanyes

Serra Gelada

Dia Internacional de les Muntanyes

Per a commemorar el Dia Internacional de les Muntanyes des del Parc Natural de la Serra Gelada i el Paisatge Protegit del Puigcampana-Ponotx proposem realitzar una ruta que condueix al Mas de la Monja, situat en les faldes del Puig Campana i així tractar de conéixer una mica de la rica Biodiversitat que atresora aquest espai.

Chera - Sot de Chera

Biodiversitat en les altures: el teix

El pròxim 20 de desembre, al Parc Natural de Chera-Sot de Chera volem celebrar el “Dia Internacional de les Muntanyes” amb una ruta guiada fins al pic Ropé a través de la ruta morada del Parc. Ja al cim, observarem la microreserva de flora on trobarem els escassos teixos que van sobreviure als incendis, i xarrarem sobre els reptes que es plantegen davant la seua conservació.

S'estan mostrant els 18 resultats.
de 1