Per un món inclusiu, equitatiu i sostenible / Les Muntanyes són importants per als joves

30 DE GENER, DIA DEL ARBRE DE LA COMUNITAT VALENCIANA

Segons la FAO el canvi climàtic i els boscos estan íntimament lligats. Els canvis en el clima estan afectant els boscos pel fet que les temperatures mitjanes anuals són més elevades, a la modificació de les pautes pluvials i a la presència cada vegada més freqüent de fenòmens climàtics extrems.

Al mateix temps, els arbres i els boscos ajuden a mitigar aquests canvis en absorbir el diòxid de carboni de l'atmosfera i convertir-lo, a través de la fotosíntesi, en carboni que "emmagatzemen" en forma de fusta i vegetació. Aquest procés es denomina "fixació del carboni".

Des dels parcs naturals volem emfatitzar en la gran capacitat que els nostres boscos tenen per a ajudar-nos a revertir el problema del canvi climàtic. Vine a participar de les nostres activitats, t'esperem.

2 DE FEBRER, DIA MUNDIAL DELS AIGUAMOLLS

Des dels Parcs Naturals de la comunitat Valenciana, ens unim a les campanyes internacionals organitzades per Ramsar (convenció sobre els aiguamolls) per a commemorar el dia 2 de febrer, Dia Mundial dels Aiguamolls.

La biodiversitat que alberguen les zones humides del planeta són de summa importància per varis i diferents motius, com:

  • Les torberes emmagatzemen el 30% del carboni terrestre.
  • Els aiguamolls actuen com descontaminats d'abocaments.
  • Mil milions de persones viuen dels aiguamolls, per la qual cosa aquests són una font d'ocupació i prosperitat.
  • Ajuden a crear les condicions idònies per a la vida.
  • Absorbeixen i emmagatzemen aigua.
  • Són visitades per milions de persones i fomenten el turisme.
  • El 40% de les espècies vegetals i animals del planeta viuen o es reprodueixen en les zones humides.
  • Són font de subministrament alimentari per a la nostra espècie i milers més.
  • Ecosistemes com els esculls de coral i manglars, protegeixen el litoral enfront de fenòmens atmosfèrics adversos.

Per aquests motius els parcs naturals de la Comunitat Valenciana volem realçar la importància sobre la conservació dels nostres aiguamolls. Veuen a participar amb nosaltres de les diferents activitats que hem preparat.

Salines de Santa Pola

LA REFORESTACIÓ, LA NOSTRA ARMA CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC

Comencem l'any amb la commemoració del Dia de l'arbre que aquest 2020 celebrem sota el lema “Els boscos valencians, aliats davant l'emergència climàtica”.Celebrem doncs el Dia de l'arbre 2020 amb una actuació de millora de la vegetació al Parc Natural.

Túria

25 Anys ajudant a la naturalesa

Jornada de voluntariat per a ajudar a regenerar la vegetació de la muntanya de la Vallesa, per mitjà de la saca de restes de poda i plantacions.

Hoces del Cabriel

PLANTACIÓ D'OLMOS RESISTENTS EN LA RIBERA DE LA ALBOSA

Plantant arbres augmentem la biodiversitat

Prat de Cabanes-Torreblanca

Arrelant a la marjal

Vine a celebrar amb nosaltres el Dia de l'Arbre

Illes Columbretes

EL BOSC PROTECTOR

Vine el dia 26 de gener al Planetari de Castelló per a celebrar amb nosaltres el dia de l'arbre i descobrir tots els seus misteris. Parlarem sobre boscos autòctons i arbres mil·lenaris, construirem un "bosc d'oxigen", i plantarem espècies de les Illes Columbretes al Jardí del Planetari.

Serra Gelada

Els boscos valencians, aliats davant de l'emengència climàtica

Des de l'any 1990, en què el Govern valencià va declarar el dia 31 de gener com a Dia de l'Arbre de la Comunitat Valenciana, tots els anys el Consell organitza diferents activitats per a celebrar-lo i concretament en el Parc Natural de la Serra Gelada i el Paisatge Protegit del Puigcampana i el Ponotx proposem comprovar com evoluciona la vegetació després del pas d'un incendi.

El Fondo

Els secrets del botànic

Amb motiu de la celebració del Dia de l'Arbre a la Comunitat Valenciana, hem organitzat una sèrie de visites al jardí botànic aptes per a tots els públics. Durant la visita podrà conéixer de primera mà quines són aquestes espècies úniques i quines estratègies han desenvolupat per a suportar els alts nivells de salinitat.

Penyagolosa

Ajuda a millorar els boscos de Penyagolosa!

Contribueix a la recuperació dels antics boscos de roures i carrasques sembrant bellotes!

El Montgó

"BOSQUEJANT" EL MONTGÓ

Plantació de llavors d'arbres autòctons en la Plana de Justa.

Puebla de San Miguel

El jardí de Puebla

Plantació d’arbres i arbustos en el Jardí Botànic del Parc Natural

Penyal d'Ifac

L'AVIFAUNA HIVERNANT DE LES SALINES DE CALP

La celebració del Dia Mundial dels Aiguamolls resulta l'excusa perfecta per a acostar-nos al paratge natural de "Les salines de Calp", un lloc privilegiat per a l'observació d'aus. Us convidem a acompanyar-nos, el dissabte dia 1 de febrer, en una jornada d'observacions, dirigida per tècnics de l'Ajuntament de Calp i del Parc Natural del Penyal d'Ifac.

Serra Calderona

dia de l'arbre 2020

Els arbres han sigut venerats per l'ésser humà des de l'antiguitat, eren aprofitats però respectats i venerats. Són un embornal de carboni, proporcionen oxigen, retenen l'aigua en el sòl i l'erosió de les muntanyes. Alegren el paisatge amb els seus colors, aromes i formes i són refugi d'altres plantes i molts animals. Amb motiu del Dia de l'Arbre realitzarem un itinerari botànic pels voltants de Gilet per a conèixer la importància de les plantes de la Serra Calderona

Font Roja

Històries de teixos, històries del fred

Excursió guiada per a celebrar el Dia de l’Arbre i reconèixer la importància dels boscos valencians com a aliats davant de l'emergència climàtica.

Prat de Cabanes-Torreblanca

Dia Mundial de les Zones Humides

Visita'ns i descobriràs els secrets dels ocells.

Salines de Santa Pola

DIA MUNDIAL DELS AIGUAMOLLS: BIODIVERSITAT, RESILIÈNCIA I FORTALESA ENFRONT DE CANVIS

El 2 de febrer de cada any és el Dia Mundial dels Aiguamolls i en ell es commemora la data en què es va adoptar la Convenció sobre els Aiguamolls, el 2 de febrer de 1971.Per a celebrar aquets dia us invitem a una xarrada on destacarem que els aiguamolls són ecosistemes plens de vida i que la seua biodiversitat és molt important per a tot el planeta.

Serra d'Irta

Tots per la conservació de la nostra duna

Celebrem el Dia de l'Arbre amb una plantació de flora autòctona a l'entorn de la microreserva de flora de la Duna del Pebret

Túria

Festa de l'Arbre 2020

Activitat per a descobrir i repoblar el bosc de ribera del Parc Natural del Túria en Riba-roja de Túria.

Desert de les Palmes

Dia de l'Arbre

Plantació en família per celebrar el dia de l’arbre

Puebla de San Miguel

La lluna i els nostres boscos

A l'ombra de boscos centenaris coneixerem els costums associats a la lluna i parlarem de la importància dels boscos autòctons en la lluita contra el canvi climàtic.

Marjal de Pego-Oliva

Biodiversitat i compatibilitat del LIFE-Paludícola en la Marjal.

Beneficis que aporten activitats de millora d’hàbitat sobre la biodiversitat en aiguamolls com la Marjal de Pego-Oliva.

Mostrant 1 - 20 de 32 resultats
de 2