Aigua, un or líquid per a tots / Ciència i conservació a més

22 DE MARÇ, DIA MUNDIAL DE L'AIGUA

La lluita contra el canvi climàtic obrirà grans oportunitats per a l'economia en moltes àrees. Necessitem adoptar sistemes de producció circulars i usar l'aigua de manera molt més eficient.


A mesura que creix la població mundial, també ho fa la demanda d'aigua, que esgota els recursos naturals i danya el medi ambient en molts llocs.

Les solucions inclouen la protecció d'embornals de carboni com els oceans i aiguamolls, l'adopció de tècniques agrícoles climàticament intel·ligents i l'augment de la reutilització segura de les aigües residuals.

L'aigua és el nostre recurs més preuat: hem d'usar-la de manera més responsable. Hem d'equilibrar totes les necessitats d'aigua de la societat i garantir que les persones més pobres no es queden arrere.

Individualment podem realitzar infinitat d'accions davant la problemàtica de l'aigua.
Qualsevol persona, en qualsevol lloc, pot actuar per a abordar el canvi climàtic.

La primera, no malgastar aigua.

8 DE MARÇ, DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

És hora de visibilitzar el paper que exerceix el sexe femení en la ciència. No obstant això, encara hui les dones científiques tenen dificultats per a veure el seu treball reconegut de manera equitativa respecte als seus col·legues homes. Un d'aquests exemples és el sostre de cristall: la ciència es realitza, majoritàriament, per dones, si bé els llocs de responsabilitat estan ocupats, en la seua majoria, encara per homes.


L'objectiu és fer costat a les dones científiques, promoure l'accés de les dones i les xiquetes a l'educació, la capacitació i la investigació de la ciència, la tecnologia, l'enginyeria i les matemàtiques i, el més important, afavorir la seua participació en aqueixes activitats.

Hem de rendir un xicotet homenatge a totes aquelles científiques que han viscut en l'anonimat i que, sense elles, l'evolució de la ciència no hauria sigut la mateixa.

Serra Gelada

ELS ÚLTIMS PESCADORS DE BENIDORM

Activitat entorn a la pesca tradicional, en la qual els assistents coneixeran de la mà d’un antic pescador de Benidorm diferents aspectes relacionats amb la pesca artesanal que es desenvolupava en la zona marina del parc natural: arts i aparells, espècies de peixos, etc.

S'estàn mostrant 1 resultats.