Per un món inclusiu, equitatiu i sostenible / Les Muntanyes són importants per als joves

30 DE GENER, DIA DEL ARBRE DE LA COMUNITAT VALENCIANA

Segons la FAO el canvi climàtic i els boscos estan íntimament lligats. Els canvis en el clima estan afectant els boscos pel fet que les temperatures mitjanes anuals són més elevades, a la modificació de les pautes pluvials i a la presència cada vegada més freqüent de fenòmens climàtics extrems.

Al mateix temps, els arbres i els boscos ajuden a mitigar aquests canvis en absorbir el diòxid de carboni de l'atmosfera i convertir-lo, a través de la fotosíntesi, en carboni que "emmagatzemen" en forma de fusta i vegetació. Aquest procés es denomina "fixació del carboni".

Des dels parcs naturals volem emfatitzar en la gran capacitat que els nostres boscos tenen per a ajudar-nos a revertir el problema del canvi climàtic. Vine a participar de les nostres activitats, t'esperem.

2 DE FEBRER, DIA MUNDIAL DELS AIGUAMOLLS

Des dels Parcs Naturals de la comunitat Valenciana, ens unim a les campanyes internacionals organitzades per Ramsar (convenció sobre els aiguamolls) per a commemorar el dia 2 de febrer, Dia Mundial dels Aiguamolls.

La biodiversitat que alberguen les zones humides del planeta són de summa importància per varis i diferents motius, com:

  • Les torberes emmagatzemen el 30% del carboni terrestre.
  • Els aiguamolls actuen com descontaminats d'abocaments.
  • Mil milions de persones viuen dels aiguamolls, per la qual cosa aquests són una font d'ocupació i prosperitat.
  • Ajuden a crear les condicions idònies per a la vida.
  • Absorbeixen i emmagatzemen aigua.
  • Són visitades per milions de persones i fomenten el turisme.
  • El 40% de les espècies vegetals i animals del planeta viuen o es reprodueixen en les zones humides.
  • Són font de subministrament alimentari per a la nostra espècie i milers més.
  • Ecosistemes com els esculls de coral i manglars, protegeixen el litoral enfront de fenòmens atmosfèrics adversos.

Per aquests motius els parcs naturals de la Comunitat Valenciana volem realçar la importància sobre la conservació dels nostres aiguamolls. Veuen a participar amb nosaltres de les diferents activitats que hem preparat.

El Fondo

Assarbs i canals: patrimoni hidràulic al voltant del Fondo

Amb l'objectiu de posar en cultiu les terres que havia ocupat una extensa zona humida al sud de la província d'Alacant, es van dur a terme importants transformacions que hui dia constitueixen la marca d'un extens territori entorn del Parc Natural El Fondo.

Marjal de Pego-Oliva

Biodiversitat i compatibilitat del LIFE-Paludícola en la Marjal.

Ajornada al 29 de Febrer, per terreny inundat. Beneficis que aporten activitats de millora d’hàbitat sobre la biodiversitat en aiguamolls com la Marjal de Pego-Oliva.

S'estan mostrant els 2 resultats.