LA DONA EN LA CONSERVACIÓ DE LA NATURA

UN ZONA HUMIDA EN FOTOS

Lagunas de la Mata-Torrevieja

UN ZONA HUMIDA EN FOTOS

Projecte d'educació Ambiental amb el CEIP Ciutat del Mar (Torrevieja)

Des del passat mes de febrer, s'està duent a terme un projecte d'educació ambiental en el CEIP Ciutat del Mar de Torrevieja.

Per aquest projecte, el Parc Natural de la Mata-Torrevieja ha comptat amb la col·laboració dels professors de tercer cicle del dit col·legi.

El projecte té com a objectiu donar a conéixer la importància i els valors naturals i patrimonials del Parc Natural de la Mata-Torrevieja, a través de diferents activitats com una visita al Parc Natural, una exposició fotogràfica, etc. on no sols treballen continguts generals del currículum escolar, sinó que l'identifiquen en el seu entorn.

D'esta manera els alumnes del col·legi CEIP Ciutat del Mar són conscients que viuen en una zona privilegiada, que només cal fixar-se un poc més enllà de les urbanitzacions per a descobrir la verdadera grandesa de la naturalesa .

A través de l'exposició fotogràfica d'animals i plantes, cedida pel propi Parc Natural, i que els alunmes hauran de muntar i completar-la per a exposar-la en el seu col·legi, descobrint les diferents espècies que habiten en el Parc Natural i d'aquesta manera es donaran compte de la importància de la preservació de l'ecosistema on viuen les dites espècies.

A més, i per a fer encara més transversal este projecte, s'ha estat treballant les bones pràctiques ambientals del Parc Natural de la Mata-Torrevieja tant en Valencià com en Anglés, gràcies a les nostres edicions en paper en ambdós idiomes.

I ja que este espai protegit forma part d'una xarxa d'espais protegits a la Comunitat Valenciana, no hem volgut perdre l'oportunitat de mostrar als alumnes la resta de Parcs Naturals i que els pogueren geoposicionar en el mapa-collage de la Comunitat Valenciana.

Però este projecte no acaba ací, encara ens queden algunes activitats més que estem preparant i que en breu vos anirem mostrant en la nostra web.

Esperem que vos haja agradat el nostre projecte i invitem els lectors d'aquesta notícia a què s'atrevisquen amb aquest tipus de projectes que fan que les nostres generacions futures siguen més conscients de la conservació i protecció dels nostres espais naturals.