LA DONA EN LA CONSERVACIÓ DE LA NATURA

LA COLLITA DE LA SAL: EL NOSTRE PATRIMONI CULTURAL, ETNOGRÀFIC I PAISATGÍSTIC

Salines de Santa Pola

LA COLLITA DE LA SAL: EL NOSTRE PATRIMONI CULTURAL, ETNOGRÀFIC I PAISATGÍSTIC

Visita guiada per les Salines de Bonmatí per a conéixer el procés de recol•lecció de la sal i el seu ric patrimoni saliner.

Segons la UNESCO el patrimoni cultural en el seu més ampli sentit és al mateix temps un producte i un procés que subministra a les societats un cabal de recursos que s'hereten del passat, es creuen en el present i es transmeten a les generacions futures per al seu benefici. És important reconéixer que comprén no sols el patrimoni material, sinó també el patrimoni natural i immaterial. Així doncs en 2017 les Jornades Europees de Patrimoni tenen com a tema central la construcció dels nostres paisatges, en la conformació de la qual al llarg del temps han intervingut factors naturals, econòmics, socials i culturals.

Proposem perquè un recorregut pel patrimoni més característic i singular del Parc Natural de les Salines de Santa Pola que són les seues salines per a conéixer el procés d'obtenció de sal (en les Salines de Bonmatí). Recorrerem les instal·lacions, el sistema propi de "collita" així com el seu ric patrimoni arqueològic, acabant la visita junt amb les "muntanyes de sal", que són tot un símbol paisatgístic d'aquest parc natural.

 

DADES DE L'ACTIVITAT

§  Dia: dissabte 30 de setembre de 2017.

§  Duració  de l'activitat: 09.00 h a 11.00h aprox.

§  Lloc de trobada: Centre d'Interpretació del Parc Natural "Museu de La Sal".

§  Avisos: Inscripció obligatòria; activitat gratuïta. Informació: parc_santapola@gva.es 966693546

§  Recomanacions: esmorzar, beguda, roba i calçat còmode.

 

Recomanem la subscripció al llistat de distribució de les notícies de la nostra web. És la manera més ràpida d'informar-se de les activitats del Parc Natural per mitjà d'un correu electrònic automàtic en el moment de la publicació de cada una de les notícies.