Notícies

Ves enrere L'ECOGYMKANA DE LES ERRES

L'ECOGYMKANA DE LES ERRES

SETMANA EUROPEA DE LA PREVENCIÓ DE RESIDUS

NUEVA FECHA: SÁBADO 5 DE DICIEMBRE 

NOVA DATA: DISSABTE 5 DE DESEMBRE

Des del Parc Natural del Túria ens unim a la campanya de "La Setmana Europea de la Prevenció de Residus", la finalitat dels quals és la de promoure i desenvolupar durant una setmana accions de sensibilització sobre la generació i gestió de residus i el consum sostenible de recursos.

Vivim en un món a on el principal pensament es basa en el fet que hi haurà una oferta constant i il·limitada dels recursos, la qual cosa deriva a la mentalitat de "extraure – fabricar – consumir - tirar", la qual cosa es coneix com a economia lineal. Es tracta d'un procediment molt ràpid, de contínua producció i consum, però molt lent de digerir per al planeta, sent totalment insostenible a llarg termini.

Per sort, sembla que aquest enfocament està sent modificat a poc a poc per a transformar-lo a un model circular, de manera que s'allargue el cicle de la vida dels productes, reduint considerablement la generació de residus i aprofitant els residus per a tornar a introduir-los en el sistema de producció, és a dir, que tot es convertisca en un recurs per a aprofitar i crear.

 

En l'ECOGYMKANA s'hauran d'anar superant diferents proves i jocs per a aconseguir reduir la petjada de carboni que generem, de manera que aprenguem al fet que "REDUIR, RECICLAR, REUTILITZAR, REPARAR i RECAPACITAR" també pot ser divertit i com, amb xicotets gestos, podem contribuir a tindre un món més sostenible.