Notícies

Ves enrere DIA MUNDIAL DEL TURISME: TURISME SOSTENIBLE

DIA MUNDIAL DEL TURISME: TURISME SOSTENIBLE

TURISME SOSTENIBLE: TU FORMES PART DEL CANVI

 

Celebra el Dia Mundial del Turismo a Riba-roja de Túria

 

Amb motiu del, Dia Mundial del Turisme, que se celebra el dia 27 de setembre, l'Oficina de Turisme de Riba-roja de Túria, organitza dues activitats molt interessants per a celebrar aquest esdeveniment. No te les pergues!

 

A continuació tota la informació:

 

RUTA DE LA SEDA

T'agradaria conéixer el món de la Seda Valenciana? Vols saber com i des de quan es fabrica? T'agradaria conéixer el taller d'un mestre seder?

 

Aprofita aquesta oportunitat i descobreix tots els seus secrets...

 

Itinerari

10.00 h Recepció en el Camí de les Animes, una avinguda vorejada durant segles per moreres, que alimentaven la rica indústria sedera que va aconseguir la seua màxima esplendor en el segle XVIII. L'entrada a Riba-roja per aquest camí ja ens desperta sensacions, colors i olors que ens aniran descobrint tot una gran ventall d'experiències úniques i diferenciadores.

 

10.15 h A la Casa del Moliner podrem veure una recreació dels espais dedicats a la cria de cuc de seda i la seua història.

 

11.00 h Un breu recorregut pel barri antic ens portarà al tradicional Mercat Municipal on degustarem la gastronomia típica del municipi.

 

11.45 h Eixida cap a les instal·lacions de Sederias Girones, on tindrem una experiència de Seda Viva. Podrem veure com de forma tradicional s'elaboren els teixits amb els preuats fils de seda. Participarem d'un taller a càrrec del mestre artesà qui posarà a prova els nostres sentits a través de les teles i teixits.

 

13.30 h Fi de la visita

 

Dia: dissabte 21 de setembre

Hora: 10 h

Preu: 16 €

Reserves: 601 05 75 23

 

 

 

 

TURISME SOSTENIBLE: TU FORMES PART DEL CANVI

 

 

Espanya és líder mundial en el sector turístic però els temps estan canviant, noves formes de turisme estan sorgint més enllà del tradicional " sol i platja", i amb això noves oportunitats per al sector però també nous desafiaments. El turisme sostenible i responsable està en boca de tots, però què significa ésto realment? què és per a tu el turisme sostenible? quals són els beneficis d'aquest tipus de turisme? quin paper juguen els espais naturals protegits en aquest nou escenari?

 

Durant aquesta jornada donarem resposta entre tots a aquestes i altres preguntes. Així mateix realitzarem un xicotet recorregut pel parc natural del Túria de mà de l'equip tècnic del parc per a descobrir el valuós patrimoni natural de la zona, les seues diverses amenaces i les diferents mesures de conservació que s'estan duent a terme i el més important: què pots fer tu per a formar part del canvi?.

 

Dia: dissabte 28 de setembre

 

Hora: 10.00 h

 

Lloc de trobada: Sala del Molino. Riba-roja del Túria.

 

Duració aproximada: 2 hores

 

Avisos: Activitat gratuïta. Places limitades. Inscripció prèvia necessària

 

Inscripció: parc_turia@gva.es/ 96 271 87 15 - 660 127 250. Preferentment per email indicant les següents dades:

 

Nom complet de la persona responsable

 

Nombre de participants (edat dels xiquets si escau)

 

Telèfon mòbil

 

Població de procedència

 

Recomanacions: Porteu aigua, protecció solar, roba i calçat apropiats per a caminar per la ribera del riu.

 

 

Important: Es pot inscriure un màxim de 4 places per correu-e o trucada, llevat que es tracte de menors d'una mateixa unitat familiar.