Notícies

Ves enrere CONTRIBUEIX A l'EQUILIBRI DEL BOSC

CONTRIBUEIX A l'EQUILIBRI DEL BOSC

Les aus connecten el nostre món

Des del Parc Natural del Túria us convidem a participar en una jornada de voluntariat per a fomentar la nidificació d'ocells insectívors en els boscos del parc.

Els ocells insectívors juguen un paper fonamental en els ecosistemes forestals, perquè col·laboren a mantindre l'equilibri de les poblacions d'insectes. Desequilibris en les poblacions d'insectes, porten associats fenòmens de pèrdua de massa forestal, que a vegades origina grans quantitats de combustibles vegetals morts que afavoreixen la virulència d'incendis forestals. També estàs ocells insectívors, que viuen tant en terreny forestal com en terreny agrícola, ajuden en la lluita contra insectes perjudicials per als cultius.

La pèrdua de boscos madurs amb arbratge adult, més procliu a tindre forats, i la desaparició de camps de cultiu de secà amb arbratge com a garroferes o oliveres, origina un minvament de potencials punts on poder instal·lar els seus nius a aquests ocells insectívors, per la qual cosa la instal·lació de caixes niu, suposa una oportunitat per als ocells insectívors de poder niar en àrees en les quals els seria molt complicat instal·lar-se o albergar densitats naturals d'ocells insectívors.

Durant aquesta jornada revisarem les caixes niu instal·lades en la muntanya del Palmeral, prendrem dades d'ocupació i les prepararem per a una nova temporada de cria de cara a la pròxima primavera. Podràs conéixer una mica més de prop els ocells insectívors que habiten en aquest espai natural protegit, els seus problemes de conservació i les mesures que estan en marxa per a la protecció de les seues poblacions. Ens tires una mà?

 

Dades de l'activitat:

 

  • Dia: disabte 24 d'octubre de 2020

  • Hora d'inici 10.00 h.

  • Lloc de trobada: Muntanya del Palmeral (Pedralba), el punt de trobada es facilitarà a les persones inscrites.

  • Duració aproximada de la jornada: Aprox. 4 hores.

  • Avisos: places limitades, inscripció prèvia necessària (660127250, parc_turia@gva.es).

  • Recomanacions: cal portar aigua, esmorzar, roba i calçat apropiats per a caminar per terreny forestal.

     

"Recomanem la subscripció al llistat de distribució de les notícies de la nostra web. És la manera més ràpida d'informar-se de les activitats del Parc Natural per mitjà d'un correu-e automàtic en el moment de la publicació" – https://parquesnaturales.gva.es/web/pn-turia/suscripcion