Notícies

Ves enrere Reciclar és necessari, però no la solució

Reciclar és necessari, però no la solució

Visita guiada a la planta de transferència de residus sòlids urbans de Benidorm

 

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR) és una iniciativa l'objectiu de la qual és promoure i implantar accions de sensibilització sobre recursos sostenibles i gestió de residus, en la qual participa la Xarxa d'Espais Naturals Protegits de la Comunitat Valenciana.

Per aquest motiu des del Parc Natural de la Serra Gelada, en col·laboració amb l'empresa pública VAERSA, hem organitzat una visita guiada a les instal·lacions de la planta de transferència de residus urbans de Benidorm, al costat de la planta d'envasos annexa després de la seua reobertura, per a conéixer de primera mà el seu funcionament i la gestió dels residus urbans que arriben a aquesta. Amb la finalitat de traslladar als participants que l'acció de "reciclar" és necessària, però òbviament no és la solució i el problema no acaba quan tirem un envàs al contenidor groc. En aquest sentit abans es parlava de les 3 erres, però últimament han passat a ser-ne 7: reflexionar, rebutjar, reparar, reduir, reutilitzar, reciclar i reclamar.

A més la visita es completarà amb explicacions sobre la forma correcta de depositar-los en els punts de reciclatge, l'actual model de gestió d'envasos en la CV i la necessària transició a una economia circular, amb la finalitat de contribuir a:

  • Reduir la quantitat de residus i recursos que es perden si no s'incorporen al sistema, es malgasten en els abocadors controlats o s'incineren;

  • Evitar la contaminació, en relació al consum de noves matèries primeres, el consum energètic necessari per a la seua obtenció i la petjada de carboni produïda pel procés;

  • Contribuint, a més, a afavorir la creació de nous llocs de treball en el sector.

 

INFORMACIÓ SOBRE L'ACTIVITAT

Data: dissabte 23 de novembre de 2019

Horari de l'activitat: de 10.30 a 12.30 h.

Punt de trobada / inici ruta: En l'accés a les oficines de la planta de transferència de residus de Benidorm (CV-758 direcció Benidorm - Finestrat).

Per a saber com s'hi pot arribar utilitza aquest enllaç de Google Maps i planifica la teua ruta.

Duració de l'activitat: 2 hores. La duració de l'activitat és orientativa, i inclou tant el temps emprat a recórrer les instal·lacions com el destinat a realitzar les diferents parades i explicacions programades.

Observacions: És obligatori acudir a la visita amb calçat tancat. Recomanem portar roba còmoda, aigua, vindre de casa després d'have esmorzat ja, i amb ganes d'aprendre.

Atés que algunes zones de la planta poden trobar-se en funcionament o en realització de tasques de manteniment, el grup haurà de seguir en tot moment les instruccions del personal d'explotació, i complir totes les mesures de seguretat que se'ls indique.

Dades necessàries per a la inscripció, de cadascuna de les persones interessades a participar en l'activitat:

  • Nom i cognoms

  • Edat

  • Número de telèfon mòbil*

  • Correu electrònic de cadascun dels participants*

  • Localitat de residència

(*dades no necessàries per als menors d'edat).

 

CONDICIONS GENERALS PER A LA INSCRIPCIÓ

El darrer dia per a realitzar la inscripció serà el divendres 22 de novembre, abans de les 14.00 h.

Activitat gratuïta. Places limitades. La inscripció és obligatòria, ja que el nombre de places és limitat i s'atendran les sol·licituds per ordre d'entrada al correu del Parc.

La inscripció s'haurà de realitzar a través del correu electrònic: serragelada@gva.es, per a més informació poden telefonar al 629 321 248, en horari d'oficina, de 09.00 a 14.00 h.

"Recomanem la subscripció a la llista de distribució de les notícies de la nostra web. És la manera més ràpida d'informar-se de les activitats del Parc Natural per mitjà d'un correu electrònic automàtic en el moment de la seua publicació".

Segueix-nos en Twitter @GVAparcs i en Instagram @GVAParcsNaturals.

Si no vols rebre més correus informatius de les Activitats dels Parcs Naturals pots donar-te de baixa en el següent link:

http://listserv.gva.es/cgi-bin/mailman/listinfo/actividades_parquesnaturales

Introdueix el correu electrònic al final de la pàgina i pica a «Anul·lar la subscripció».