Notícies

Ves enrere Els boscos valencians, aliats davant de l'emengència climàtica

Els boscos valencians, aliats davant de l'emengència climàtica

Regeneració de la vegetació després d'un incendi

Des de l'any 1990, en què el Govern valencià va declarar el dia 31 de gener com a Dia de l'Arbre de la Comunitat Valenciana, tots els anys el Consell organitza diferents activitats per a celebrar-lo i concretament en el Parc Natural de la Serra Gelada i el Paisatge Protegit del Puigcampana i el Ponotx vos proposem comprovar com evoluciona la vegetació després del pas d'un incendi. Per a això, es realitzarà una excursió pel barranc de Margoig fins a arribar al mas de la Monja, una de les zones cremades en l'incendi de 2009 i que va calcinar 1009,9 ha en total, de les quals 619 ha corresponen al paisatge protegit. Tindrem la sort que ens acompanye D. Jaime Senabre, gran especialista en incendis forestals i director del SINIF (Simposi Nacional d'incendis Forestals) i que ens mostrarà in situ com reacciona i evoluciona la vegetació forestal en un incendi.

 

INFORMACIÓ SOBRE L'ACTIVITAT

  • Data: Diumenge 26 de gener de 2020.

  • Horari de l'activitat: A les 10:00 h.

  • Punt de trobada / inici ruta: C/ Asterdam, urbanización "La Alberca". La Nucia.

Per a saber com arribar utilitza aquest enllaç i planifica la teua visita.

Duració de l'activitat: 3-4 hores. La duració de l'activitat és orientativa, i inclou tant el temps empleat a realitzar les distintes explicacions relacionades amb la temàtica de l'activitat.

Observacions: Portar calçat per a realitzar una ruta de senderisme per camins forestals i roba en funció de l'època de l'any.

Descripción de la ruta: Encara que no és una ruta complicada perquè transcorre per pistes forestals, si que pot resultar ALGO exigent perquè quasi tot el recorregut és de pujada.

  •  Distància: 7 Km (anada i tornada)

  • Desnivell: 295 m

  • Dificultat: Baixa-mitjana

Dades necessàries per a la inscripció, de cada una de les persones interessades a participar en l'activitat:

  • Nom i cognoms.

  • Edat.

  • Número de telèfon mòbil *

  • Correu electrònic de cada un dels participants *

  • Localitat de residència.

 

CONDICIONS GENERALS PER A LA INSCRIPCIÓ

L'últim dia per a realitzar la inscripció serà el divendres 24 de gener de 2020.

Activitat gratuïta.

La inscripció s'haurà de realitzar a través del correu electrònic: serragelada@gva.es, per a més informació poden cridar al telèfon 629 321 248, en horari d'oficina de 09:00 a 14:00 h.

Recomanem la subscripció al llistat de distribució de les notícies de la nostra web. És la manera més ràpida d'informar-se de les activitats del Parc Natural per mitjà d'un correu electrònic automàtic en el moment de la seua publicació.Segueix-nos en Twitter @GVAparcs i en Instagram @GVAParcsNaturals.Si no vol rebre més correus informatius de les Activitats dels Parcs Naturals pot donar-se de baixa en el següent link:http://listserv.gva.es/cgi-bin/mailman/listinfo/actividades_parquesnaturalesIntrodueix el teu correu electrònic al final de la pàgina i prem a "Anul·lar la seua subscripció".