NOVETATS

Presentació de llibre "Els noms dels éssers naturals"

Presentació de llibre "Els noms dels éssers naturals"

Presentació de llibre "Els noms dels éssers naturals"
Presentació amb els autors d'aquesta àmplia obra editada per l'Institut d'Estudis de la Vall d'Albaida

  • Dia: dijous 17 d'agost de 2017
  • Hora d'inici: 20.00 h
  • Lloc: Agres, carrer Benialí (font la Fonteta)
  • Col·labora: Ajuntament d'Agres
  • Més informació: 965566383, serra_mariola@gva.es

 

Informació sobre la publicació:
Autors: Josep E. Oltra i Benavent, J. Daniel Durà i Colomar, Antoni Conca i Ferrús

Amb els noms populars dels éssers naturals com a eix, el llibre compagina tres aspectes: un lingüístic, un etnogràfic i un altre naturalístic. S'aporta molta informació amb 1.400 noms populars i 800 variants lingüístiques amb la seua fonètica, tot a partir d'entrevistes realitzades, informació sobre l'univers cultural en relació als éssers vius (topònims, locucions, dites, endevinalles, jocs, cançons, rondalles, dades etnogràfiques...), i dades biològiques sobre unes 700 espècies amb 360 fotografies per a la identificació.

En un moment en el qual cada vegada queda menys gent immersa en el món rural tradicional, els reculls sobre els sabers populars tenen el valor de deixar constància escrita d'un patrimoni cultural que, actualment, es troba en perill greu de desaparició. En el cas concret de la saviesa popular relativa els éssers naturals, ara com ara bona part del corpus de noms i de tradicions sorgides com a resultat del contacte de l'ésser humà amb la natura que l'envolta, de l'afany pregon per conéixer-la i entendre-la, s'ha abandonat fins al punt d'arribar a una situació veritablement crítica. En este sentit, el llibre vol contribuir a aportar un granet d'arena més per a la recuperació d'esta parcel·la de la cultura popular. L'estudi se centra en l'àmbit territorial de la comarca de la Vall d'Albaida, tot i que pot ser vàlid per a moltes de les comarques del sud valencià.

 

 

Recomanem la subscripció al llistat de distribució de les notícies de la nostra web. És la manera més ràpida d'assabentar-se de les activitats del Parc Natural per mitjà d'un correu-e automàtic en el moment de la publicació de cadascuna de les notícies – subscriu-te ací.