activitats i notícies del parc natural

XARRADA: "AUS DEL PARC NATURAL DE LA SERRA CALDERONA"

Més de 100 espècies d'aus nien, hivernen o estan de pas migratori en el Parc Natural de la Serra Calderona. Espècies tan emblemàtiques i amenaçades com l'àguila de panxa blanca, tan misterioses com l'enganyapastors, tan colorides com l'abellerol o de tan bell cant com el rossinyol comú omplin de vida els cels i els espessors d'aquestes muntanyes i són essencials per al bon funcionament dels seus ecosistemes.

S'estàn mostrant 1 resultats.

activitats i notícies d'empreses certificades del parc natural

RUTA TEATRALITZADA EN LA NATURALESA: “ELS MAGS DE LES ESTRELES”

El mag Antares i la maga Cassiopea estan preocupats. S’han donat compte que els xiquets que viuen en ciutats, ja no veuen les estreles i els pares s’han oblidat de les llegendes i històries que les seues àvies els contaven quan eren xicotets. Així que Antares i Cassiopea els van a ajudar a recordar i a descobrir les estreles......

RUTA INTERPRETATIVA: “HISTÒRIA I LLEGENDES DE SANT ESPERIT DE LA MUNTANYA”

DESCOBRIR UN PARATGE, CENTRE D’ESPIRITUALITAT I ORIGEN DE L’EXCURSIONISME. Sant Esperit és un dels paratges de la Calderona amb un simbolisme especial, carregat de història. Les set muntanyes que rodegen el monestir han protegit des de fa segles els franciscans, que ho han utilitzat com a lloc de recolliment i fe. A més forma part de l’origen de l’excursionisme valencià, per allí passa el sender de gran recorregut GR10 i nombroses rutes muntanyeres.

DESCOBREIX LA PLANTA MÀGICA DE SÀNGANA

Miguel, parat de llarga duració i amant de la natura, compartirà amb nosaltres el seu misteriós secret: està ajudant a la seua amiga Sàngana a trobar una planta màgica, la qual necessita per a tornar al seu planeta.

RUTA INTERPRETATIVA: “SERRA, EL COR DE LA SERRA CALDERONA”

SENDERS HISTÒRICS PER L’HORTA I EL CASTELL DE SERRA La població de Serra està en el cor del Parc Natural de la Serra Calderona i ens ofereix antics passos per a civilitzacions, exèrcits i comerciants, que han deixat vestigi en els seus camins empedrats, poblats ibers, torres vigia i castells com el de Serra (S.XI). Una bella ruta senderista que ens descobreix els horts de Ria i Toixima on la cirera fou en el seu temps la reina dels valls de muntanya.

RUTA TEATRALITZADA EN LA NATURALESA: “DESCOBREIX ELS TRESORS OBLIDATS DEL CARRAIXET”

És un passeig sense pressa pel paisatge agrícola i de barranc d’Olocau. Un passeig on el visitant troba veritables tresors de la naturalesa i de la cultura: garroferes centenàries, un barranc que alberga una població de tortuga d’aigua ibèrica, els canvis de paisatge i de cultiu durant segles de història, la importància dels punts d’aigua per als nostres ambivalents amfibis...

S'estan mostrant 1 - 5 de 6 resultats.
de 2