LA VIDA OCULTA AL FONDO

Ves enrere ÚS TRADICIONAL DE LA PESCA: EL CAS DE L'ANGUILA

ÚS TRADICIONAL DE LA PESCA: EL CAS DE L'ANGUILA

Actividad Interpretativa

26/09/2020

ÚS TRADICIONAL DE LA PESCA: EL CAS DE L'ANGUILA

La pesca tradicional d'anguila i mújol van suposar en el passat una important font de recursos a les comarques del Baix Vinalopó i Vega Baixa del Segura, aprofitant l'antic aiguamoll fruit de la confluència d'ambdós rius. En el cas de l'anguila, les seues pesqueres s'han tornat cada vegada més escasses a causa de múltiples factors que el projecte de Seguiment d'anguila per a la gestió de pesqueres en Xarxa Natura 2000 (GePesAng) està tractant d'evidenciar. Aquest projecte està sent, desenvolupat per ANSE, WWF/Adena i la Fundació Biodiversitat, del Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic, a través del Programa plenamar, cofinançat pel FEMP (Fons Europeu Marítim i de Pesca).

Us proposem una activitat en la qual coneixerem de primera mà la problemàtica d'aquesta espècie emblemàtica, les seues característiques més importants i cicle de vida, així com les accions que s'estan desenvolupant dins del projecte GePesAng per a una gestió més sostenible de les seues pesqueres. Entre les accions es duu a terme un treball de camp per a la captura i marcatge d'exemplars en el qual els participants podran col·laborar en primera persona.


 

DADES DE L'ACTIVITAT

DATA: 26 de setembre de 2020

HORA: de 9.00 a 11:30h

LLOC: Porta Nord

INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS: Inscripció en el telèfon 96 667 85 15 (de 9 a 14 hores) o mitjançant el correu electrònic parc_elhondo@gva.es.

PLACES LIMITADES

DADES NECESSÀRIES PER A lA INSCRIPCIÓ:

Nom i cognoms

DNI

Adult/Menor

Localitat

Telèfon

Correu electrònic

AVISOS I RECOMANACIONS:

Recordar que per a majors de 6 anys serà obligatori l'ús de màscara per a realitzar l'activitat, sempre que no es puga mantindre la distància de seguretat entre persones.

Portar roba còmoda i adaptada a les condicions meteorològiques del dia, màscara, gel *hidroalcohólico, repel·lent *antimosquitos, protector solar, gorra, així com esmorzar i beguda.

Recomanem la subscripció al llistat de distribució de les notícies de la nostra web. És la manera més ràpida d'informar-se de les activitats del Parc Natural per mitjà d'un correu electrònic automàtic en el moment de la publicació de cadascuna de les notícies.

Segueix-nos en Twitter @*GVAparcs i en Instagram @*GVAParcsNaturals.