LA VIDA OCULTA AL FONDO

Ves enrere MUCHA VIDA EN CADA GOTA DE AGUA

MUCHA VIDA EN CADA GOTA DE AGUA

LA LLÚDRIA AL FONDO

LA LLÚDRIA Al FONDO


 

La llúdria va patir una important regressió en el segle passat, la captura i la contaminació van fer que quasi desapareguera dels rius de la Comunitat Valenciana, quedant restringida a un xicotet reducte en el Riu Bergants al nord de Castelló.


 

En els últims anys s'ha revertit aquesta situació, l'expansió de la llúdria a nivell estatal també s'ha produït a escala de la Comunitat, estenent-se i tornant a colonitzar rius en els quals ja havia desaparegut.


 

Fa dos anys es van trobar senyals que indicaven presència de llúdria al Parc Natural el Fondo, aquest fet va ser confirmat per unes imatges obtingudes per fototrampeo. Actualment Regs de Llevant ha inclòs aquesta tècnica de seguiment per a la llúdria dins del seu pla de control per a l'espècie invasora Cyprinus carpio. El projecte s'està desenvolupant amb el suport de la Fundación Biodiversidad, del Ministerio para la Transición Ecológica.


 

Aprofitant que s'està duent a terme aquest seguiment al Fondo, celebrarem el dia de l'Aigua, realitzant una de les rutes del parc buscant senyals i petjades de llúdria, recollirem excrements observant la seua dieta, a més de veure la situació i distribució actual d'aquest mustèlid a la Comunitat Valenciana.


 

DADES DE L'ACTIVITAT

Dia: 24 e Maig de 2019

Horari: de 17:00 a 19:00 horas.

Lloc: Porta Nord del Parc


 

Places limitades. Inscripció en el telèfon 966678515 (de 9 a 14 hores) o mitjançant el correu electrònic: parque_elhondo@gva.es