Notícies

Ves enrere Biodiversitat en les altures: el teix

Biodiversitat en les altures: el teix

 
Com sabem, l'any 2003 l'ONU va declarar l'11 de desembre com el "Dia Internacional de les Muntanyes". D'aquesta manera, es posa el focus de manera especial en els hàbitats de muntanya, un ecosistema fràgil que cal protegir. 
 
Les muntanyes són importants per moltes raons, els seus aprofitaments donen manteniment a un gran nombre de poblacions rurals, aporten el 70% de l'aigua dolça del planeta, habiten quasi 1000 milions d'habitants (el 15% del planeta), cobreixen quasi ⅓ de la superfície terrestre, …
 
El pròxim 20 de desembre, al Parc Natural de Chera-Sot de Chera volem celebrar aquest dia tan especial amb una ruta guiada fins al pic Ropé a través de la ruta morada del Parc, recorrent un bell itinerari on descobrirem les dolomies de la Formació de Ciutat Encantada, la Cova Negra, la Selveta, El Barranc de l'Aigua i les fonts Gorda i Gabriel. Ja a la part alta del pic Ropé, observarem la microreserva de flora on a més de la gayuba i el lligabosc, trobarem els escassos teixos que van sobreviure als incendis esdevinguts, i xarrarem sobre els reptes que es plantegen davant la seua conservació.
 
Després d'aquesta pausa vital, ens reconnectem a la naturalesa, vine a recórrer el Parc Natural de Chera-Sot de Chera, i descobreix tota la riquesa que els nostres boscos i rius alberguen. 
 
No dubtes a inscriure't, t'esperem!
 
Dades de l'activitat:
 
    • Dia: dumenge, 20 de desembre de 2020.
    • Hora i lloc d'inici: 9:00 h. CI del Parc Natural (C/La Fuente 52, Chera).
    • Duració de l'activitat: 4 hores aproximadament.
    • Dificultat: Alta.
    • Distància: 12 km.
    • Desnivell: altitud màxima 1140 m, altitud mínima 630 m.
    • Cost de l'activitat: gratuïta. 
    • Avisos: Places limitades. Inscripció prèvia obligatòria. 
    • Inscripció prèvia en: 606857028 o parque_cherasotdechera@gva.es
 
Dades necessàries:
 
- Nom de contacte
- Nombre de participants (adults i xiquets/es)
- Telèfon de contacte
- Email de contacte
- Població de procedència
 
    • Recomanacions: portar menjar, aigua, roba i calçat còmode, ulleres de sol, gorra. Recordeu que hem de complir en tot moment les recomanacions de les autoritats sanitàries, respecte a la distància de seguretat de 1'5 m, i l'ús de màscareta en cas de no poder guardar aquesta distància de seguretat. No acudir a l'activitat en cas de tindre símptomes compatibles amb la COVID-19.
 
Recomanem la subscripció al llistat de distribució de les notícies de la nostra web. És la manera més ràpida d'informar-se de les activitats del Parc Natural per mitjà d'un correu-e automàtic en el moment de la publicació. ACÍ