HISTÒRIA D'UNA FOTJA BANYUDA

Ves enrere La biodiversitat en la Muntanya del Palmeral.

La biodiversitat en la Muntanya del Palmeral.

"La biodiversidad en las montañas"

El Parc Natural del Túria per a commemorar el Dia Internacional de les Muntanyes, vos invita a participar en una ruta guiada en la muntanya del Palmeral.

El recorregut circular, d'uns 12 km, travessa diferents ambients com són camps de cultiu, masses de pi blanc, matoll i la ribera del riu Túria. Durant el mateix podrem gaudir de les vistes a la Peña Atrón, on no serà difícil contemplar diverses espècies d'aus que la utilitzen com a refugi i lloc de nidificación. Finalment, es pujarà al Cerritico Redondo, per a contemplar les vistes de la vall del riu Túria i on es prendrà la foto de rigor en commemoració al Dia Internacional de les Muntanyes.

Els usos més comuns han sigut tradicionalment l'agrícola i el ramader, quedant nombrosos vestigis constituïts principalment per estructures de maçoneria en sec com són marges de bancals, catxirulos i aljubs. Cal destacar la presència de la Cueva de la Pedrera, amb unes quantes galeries, l'origen de les quals és l'aprofitament de pedres per a la construcció.

 

Dades de l'activitat:

 

  • Dia: disabte 12 desembre de 2020

  • Hora d'inici 09:00 h.

  • Lloc de trobada: Muntanya del Palmeral (Pedralba), el punt de trobada es facilitarà a les persones inscrites.

  • Duració aproximada de la jornada: Aprox. 5 hores.

  • Avisos: places limitades, inscripció prèvia necessària (660127250, parc_turia@gva.es).

  • Recomanacions: cal portar aigua, esmorzar, roba i calçat apropiats per a caminar per terreny forestal.

     

"Recomanem la subscripció al llistat de distribució de les notícies de la nostra web. És la manera més ràpida d'informar-se de les activitats del Parc Natural per mitjà d'un correu-e automàtic en el moment de la publicació" – – https://parquesnaturales.gva.es/web/pn-turia/suscripcion