HISTÒRIA D'UNA FOTJA BANYUDA

Ves enrere dia de l'arbre 2020

dia de l'arbre 2020

Des de la Generalitat Valenciana volem convidar-te a compartir amb nosaltres l'esperit d'un plantador/a d'arbres com ho va ser Jerónimo Melrinho, l'avi de José Saramago (Nobel de Literatura):

"Sóc nét d'un home que, en pressentir que la mort estava a la seua espera a l'hospital on el portaven, va baixar a l'hort i va anar a acomiadar-se dels arbres que havia plantat i cura, plorant i abraçant-se a cadascun d'ells, com si d'un ser estimat es tractara. (...)En el fons del seu cor tal vegada el meu avi sabera, d'un saber misteriós, difícil d'expressar amb paraules, que la vida de la terra i dels arbres és una sola vida"

Extracte de "El comiat de Jerónimo Melrinho" José Saramago, Premi Nóbel Literatura

Els arbres han sigut venerats per l'ésser humà des de l'antiguitat, eren aprofitats però respectats i venerats. Són un embornal de carboni, proporcionen oxigen, retenen l'aigua en el sòl i l'erosió de les muntanyes. Alegren el paisatge amb els seus colors, aromes i formes i són refugi d'altres plantes i molts animals.
Amb motiu del Dia de l'Arbre realitzarem un itinerari botànic pels voltants de Gilet per a conèixer la importància de les plantes de la Serra Calderona